This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Eladták a magyar péksüteménygurmék gyűlöletének első számú tárgyát

Illustration for article titled Eladták a magyar péksüteménygurmék gyűlöletének első számú tárgyát

Mármint a Fornettit. És mi a közlemény címe, amit kaptunk erről?

Az, hogy:

A Fornetti a nemzetközi ARYZTA AG támogatásával hódítja meg Európát

Az alcíme pedig ez:

Európa piacvezető pékáru gyártója magyar gyökerű nemzetközi márkát kíván építeni a Fornetti meglévő erős alapjain

Tartalmának lényege:

A mai napon a svájci–ír gyökerű ARYZTA AG tulajdonába került a magyar Fornetti. A világ harmadik legnagyobb fagyasztott pékáru forgalmazójának célja, hogy az ismert és elismert Fornetti márkát európai szintre emelje. A Fornetti alapítója, a hazai pékáru piacot jól ismerő Palásti József a jövőben tanácsadóként és márkanagykövetként segíti a vállalatot.

Advertisement

Mozgószabály: fagyasztottpékáru-forgalmazó. De mindegy. Palásti ezt mondta a bizniszről:

A jelenlegi struktúrában a Fornetti elérte növekedése határait. Ahhoz, hogy a következő szintet megléphessük, és a nemzetközi mezőnyben is jelentős szerepet tölthessen be a Fornetti, elengedhetetlen a jelentős tapasztalatokkal és stabil financiális háttérrel rendelkező szakmai partner bevonása.

Advertisement

Hogy mennyit hozott az alapítónak a tranzakció, arról nincs szó. A Fornettiről úgy tudtuk, hogy marha nagy sikertörténet, először Magyarországot árasztotta el puha és rövid idő alatt összeszottyadó aprósüteményekkel, utána meg egy csomó más országot is, nemcsak szomszédosakat. Hogy komoly külföldi tőkére szorult volna, arról eddig nem hallottam, de ez nem jelent semmit, hiszen nem követem annyira a vállalati híreket. Miért is tenném?

Share This Story

Get our newsletter