T√°mogatta m√°r az UTE-t, a Fradit √©s a Salg√≥tarj√°nt, manaps√°g pedig a kaposv√°ri fociklub hiszi megmentŇĎj√©nek S√≥lyom S√°ndort, akit most √≠t√©ltek elsŇĎfokon h√°rom √©v let√∂ltendŇĎ b√∂rt√∂nre p√©nzmos√°s miatt. Az √ľzletemberk√©nt emlegetett S√≥lyom karrierje t√∂bb mint tanuls√°gos.

Az √≠t√©let szerint S√≥lyom egy prostitu√°ltakat k√ľlf√∂ldre k√∂zvet√≠tŇĎ szervezetnek seg√≠tett p√©nzt mosni, 189 milli√≥ forintr√≥l adott igazol√°st egyik c√©g√©n kereszt√ľl val√≥tlan bev√©tel alapj√°n. Ez√©rt k√©trendbeli bŇĪnseg√©dk√©nt elk√∂vetett p√©nzmos√°sban mondt√°k ki bŇĪn√∂snek, √©s mivel kor√°bban m√°r el√≠t√©lt√©k egyszer emberrabl√°s elŇĎk√©sz√≠t√©s√©√©rt, visszaesŇĎk√©nt h√°rom √©vet kapott.

S√≥lyom az √ľgyben √°rtatlannak vallja mag√°t, fellebbezett, a Kaposv√°ri R√°k√≥czit pedig megnyugtatta, b√°rmi lesz is, a klub tulajdonosa nem ŇĎ, hanem a c√©ge, amely mindenk√©ppen befektetŇĎ marad.

A kor√°bbi emberrabl√°si √ľgyrŇĎl a Magyar Narancs tavalyi cikk√©ben lehet bŇĎvebben olvasni (ak√°rcsak S√≥lyom elk√©pesztŇĎ √ľzleti karrierj√©rŇĎl): 2001-ben egykori √ľzlett√°rsa, egy gyulai √ľgyv√©d elrabl√°s√°t szervezte meg, akivel egy√ľtt a l√°tszat kedv√©√©rt ŇĎt mag√°t is elrabolt√°k, majd az √ľgyv√©d tetemes v√°lts√°gd√≠jat fizetett ki az emberrabl√≥knak. S√≥lyomot t√∂bbek k√∂z√∂tt emiatt 2 √©v 9 h√≥napra √≠t√©lt√©k, de a gyulaihoz nagyon hasonl√≥ esetek t√∂rt√©ntek m√°s v√°rosokban is.

√Črdemes v√©gign√©zni focimenedzseri karrierj√©t is: 1998-ban lett az √öjpest fŇĎszponzora, √°m nemhogy seg√≠teni nem tudott az anyagi gondokkal k√ľzdŇĎ klubon, hamar kider√ľlt, hogy nem k√©pes finansz√≠rozni az egyes√ľletet, √©s v√©g√ľl tetemes ad√≥ss√°got h√°trahagyva l√©pett le.

Advertisement

J√≥val k√©sŇĎbb feltŇĪnt a Ferencv√°ros k√∂rny√©k√©n is, √©s c√©g√©nek, a Puebla Kft.-nek siker√ľlt meg√°llapodnia a klubbal a Fradi-utalv√°ny kibocs√°t√°s√°r√≥l. (Ehhez kapcsol√≥dik: a hat√°lyos c√©gnyilv√°ntart√°s szerint a Puebla Tan√°csad√≥ √©s Szolg√°ltat√≥ Kft.-vel szemben 2014. december 3. √©s 2015. janu√°r 10. k√∂z√∂tt √∂t v√©grehajt√°st rendeltek el.)

Ugyancsak a Puebla lett a Salg√≥tarj√°ni BTC gazdas√°gi befektetŇĎje 2012 ŇĎsz√©n, az√≥ta a csapat kiesett a megye I.-be, tavaly gyan√ļs k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt visszajutott az NB III.-ba, ŇĎszre pedig k√©tmilli√≥s ad√≥ss√°got halmozott fel √©s k√©thavi fizet√©ssel l√≥gott j√°t√©kosainak √©s a szem√©lyzetnek.

Ez sem szegte S√≥lyom kedv√©t, √©s a Puebla k√©sŇĎbb feltŇĪnt a putnoki √©s a bajai fociklubn√°l, majd tavaly √©v v√©g√©n megjelent Kaposv√°ron, ahol sz√°m√°ra m√°r ismerŇĎs a fel√°ll√°s: a klub alkalmazottai h√≥napok √≥ta nem kaptak fizet√©st, de a megmentŇĎk√©nt √©rkezŇĎ S√≥lyom azt √≠g√©rte, a tartoz√°sokat rendezni fogj√°k.

Advertisement

√Čs arr√≥l m√©g nem is volt sz√≥, hogy S√≥lyom √ļgy robbant be az √ľzleti √©letbe m√©g a kilencvenes √©vek v√©g√©n, hogy akkori c√©g√©nek, a Falcon Br√≥ker Kft.-nek nem siker√ľlt elsz√°molnia a DunaferrtŇĎl tŇĎzsdei √ľgyletekre kapott 230 milli√≥ forinttal. Az √ľgyben sikkaszt√°ssal √©s hŇĪtlen kezel√©ssel v√°dolt√°k meg, de felmentett√©k, √©s a m√°r id√©zett Magyar Narancs-cikk szerint indult ellene elj√°r√°s k√ľl√∂nb√∂zŇĎ √ľgyekben ad√≥csal√°s, jogosulatlan p√©nz√ľgyi szolg√°ltat√°s, √©s k√∂zokirat-hamis√≠t√°s v√°dj√°val is ‚Äď az Index szerint csak 2001-ben √∂t b√ľntetŇĎelj√°r√°s folyt ellene (ezek egyike volt a m√°r eml√≠tett emberrabl√°si √ľgy, amiben el is √≠t√©lt√©k).

Ne fogadjunk r√° nagy √∂sszegben, hogy ha t√©nyleg le is kell t√∂ltenie a b√∂rt√∂nb√ľntet√©st (ami t√°volr√≥l sem biztos m√©g), nem fog ut√°na m√©g feltŇĪnni tov√°bbi vergŇĎdŇĎ fociklubok k√∂rny√©k√©n, √©s arra se, hogy azok nem fogj√°k ugyan√ļgy t√°rt karokkal v√°rni.