Illustration for article titled El sem hiszed, Semjén Zsolt mekkora király volt régen!

A politikus a Helyi Témát szédíti fiatalkora legkeményebb sztorijaival.

A miniszterelnök-helyettessel készült interjú nagy része a gimnazista csínytevések felemlegetéséről szól. Semjén - aki Bayer Zsolt osztálytársa és haverja volt a Szilágyiban - az alábbi sztorikkal támasztja alá, hogy tényleg vagány gyerek volt:

  1. Led Zeppelin- és Pink Floyd-rajongó volt. Sőt, még ma is az!
  2. Első gimis röpdolgozatán a "Ki volt Antigoné?" kérdésre az "Antigon felesége" kérdéssel válaszolt. "Rendes botrány lett belőle."
  3. Amikor egy matekképletet kellett volna folytatnia, a megoldás helyett Bayer Zsolt torpedótippjét, a B2-t mondta be!
  4. Amikor az Erkel Színházban rendetlenkedtek a nézőtéren, kiszólt egy színész az előadásról, hogy zavartok minket. Mire Semjén válasza: "Maguk is minket!"
Advertisement
Illustration for article titled El sem hiszed, Semjén Zsolt mekkora király volt régen!

Az interjú többi része sajnos közel sem ilyen érdekes, ebben már a szokásos papos-politikusi énjét mutatja Semjén, aki arra a legbüszkébb, hogy kormánypárttá tette a Kereszténydemokrata Néppártot - ha belegondolunk, hogy ez mekkora szavazóbázissal sikerült neki, tényleg lehet is oka a büszkeségre.

Advertisement

Erről eszembe is jutott egy ősrégi cikk, amit még jó tizenöt éve olvastam Bayer Zsolttól, melyben ő is leírja, mekkora bulikirályok voltak Semjénnel. Aztán egyik nap felment a barátjához, ahol eltűntek a szobája faláról az együtteseket és meztelen nőket (!) ábrázoló poszterek, helyettük "csak a fehérre meszelt fal maradt - és egy feszület". Úgyhogy bennem most állt össze teljesen a kép, kösz, Helyi Téma! (Egyébként ezekről a dolgokról Semjén beszélt már többször is, mint az ebből a posztból kiderül.)

(via vámpírpillangó)

Share This Story

Get our newsletter