This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

El sem hiszed, mi minden történt ma a Quaestor-ügyben!

Illustration for article titled El sem hiszed, mi minden történt ma a Quaestor-ügyben!

Orgován Béla újabb céget vett át, Szijjártó Péter adott diplomataútlevelet Tarsolynak – de azóta el is vette tőle –, Rogán Antal megtalálta a szocialista szálat a brókerbotrányban, a hatóságok korábban emberi jogi okokból nem hallgatták meg tanúként a Quaestor-tulajdonost.

Advertisement

Egy kicsit bővebben a fentiek:

  • A Quaestor-csoport egy újabb cégénél, a csoport ingatlanjait kezelő Quaestor Invest Kft.-nél is a büntetett előéletű, tápiósági közmunkás, Orgován Béla lett az ügyvezető. Ő most Tarsoly Csaba feleségét váltotta a poszton.
  • Szijjártó Péter elmondta, hogy ő maga adott diplomataútlevelet Tarsoly Csabának, mert ez könnyítést jelentett az utazásnál az üzletembernek a moszkvai vízumközpont létesítéséről folyó tárgyalásokon. A külügyminiszter szombaton vonta vissza az okmányt, ahogy hazaért Dél-Amerikából. Szijjártó szerint semmi nem utalt arra, hogy a Quaestor nehéz helyzetben lenne, mert "mindenki megbízható, komoly cégnek tartotta", úgyhogy semmi baj nincs azzal, hogy a KKM háttérintézményei a brókercégnél tartottak pénzt.
  • Rogán Antal bejelentette: parlamenti albizottságban vizsgálná a Fidesz, milyen kár érte a költségvetést azzal, hogy a Gyurcsány-kormány idején csaknem 17 milliárd forint összegű, fedezet nélküli hitelt kapott a Quaestor a Magyar Fejlesztési Banktól. A jelek szerint ez az egyetlen pontja a Quaestor-sztorinak, ami a Fidesz számára gyanús.
  • Polt Péter legfőbb ügyészt az MSZP-s Bárándy Gergely kérdezte: miért hagyott az ügyészség két hetet Tarsoly Csabának? Polt az Index tudósítása szerint úgy tett, mint aki nem is érti a kérdést. Szerinte Tarsolyt azért nem hallgatták ki korábban, mert aki potenciális gyanúsított, "az nem hallgatható ki előzőleg tanúként, ez minden emberi jognak ellent mond". A nyomozás különben is nagyon gyorsan és eredményesen halad, a rendőrség már a csőd másnapján kiszállt a Quaestorhoz, nincs itt semmi látnivaló!
  • Orbán Viktor az Országgyűlésben a jobbikos Hegedűs Lorántnénak a károsultak kártalanítására vonatkozó kérdésére szintén az MFB-nél lévő Quaestor-hitelekre terelte a szót. A kártalanításról pedig azt mondta, a Buda-Cashnél a károsultak 96 százaléka megkapja a pénzét, a Quaestornál pedig 32 ezerből 22 ezer kisbefektető lesz kártalanítva.
  • Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottsága levette hétfői ülésének napirendjéről Matolcsy György és Szijjártó Péter meghallgatását – a téma a brókerbotrányban érintett vállalkozások és a hozzájuk kapcsolódó üzleti körök és személyek feltérképezése lett volna.
Advertisement

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Share This Story

Get our newsletter