Az I. Magyar Boh√≥c Egyes√ľletnek nem tetszik, hogy a boh√≥cok a politikai kamp√°ny fŇĎszereplŇĎi lettek. "B√©k√©n kellene hagyni minket, ez a boh√≥ctr√©fa m√°r el√©gg√© lefutott", mondta a Borsnak Rajnai L√°szl√≥, az egyes√ľlet eln√∂khelyettese.

√Čs m√©g ezeket is mondta: "√Čn m√°r akkor kiakadtam, amikor a boh√≥cforradalom nevet adt√°k a megmozdul√°suknak. Ha √©n nem szaladg√°lok rendŇĎregyenruh√°ban, akkor szerintem elv√°rhat√≥ lenne annyi tisztelet, hogy a rendŇĎr√∂k se boh√≥corral par√°d√©zzanak, t√ľntessenek. Mindenki maradjon a saj√°t egyenruh√°j√°n√°l! Ezek ugyanis v√©djegynek sz√°m√≠tanak. Ugyanez vonatkozik a plak√°tokra is."

H√°t itt k√©t el√©gg√© k√ľl√∂nb√∂zŇĎ dolog keveredik, de ez is csak azt mutatja, hogy a boh√≥cok a politikai semlegess√©g talaj√°n √°llnak. A boh√≥cforradalmat m√°r szinte el is felejtettem, ha eml√©keztek, ez m√©g 2011-ben zajlott, amikor a rendv√©delmisek a nyugd√≠jaik megvon√°sa miatt h√°borogtak, √©s Orb√°n minisztereln√∂k a boh√≥c√ľgyi √°llamtitk√°r√°t b√≠zta volna meg a probl√©ma rendez√©s√©vel. Ezen az √Ārok Korn√©l, K√≥nya P√©ter tri√≥ erŇĎsen kiakadt.

Ami viszont a Fidesz C√ĖF plak√°tjait illeti, azok vesz√©lyesek a feln√∂vekvŇĎ nemzed√©k lelki fejlŇĎd√©s√©re. Mert van egy olyan betegs√©g, hogy coulrof√≥bia, ezt a pszichi√°tri√°ban boh√≥ciszonynak nevezik. Egy 2008-as brit felm√©r√©s szerint a mai gyerekek t√∂bbs√©ge retteg a boh√≥cokt√≥l, nem tudj√°k ŇĎket hov√° tenni a digit√°lis vil√°gban, semmi vicceset nem tal√°lnak benn√ľk.

A Bors azt is √≠rja, hogy a brazil Francisco Everardo Oliveira Silva, ismertebb nev√©n Tiririca volt az elsŇĎ, aki hivatalosan beemelte a boh√≥ckod√°st a politik√°ba. A sz√≠n√©sz-humorista 2010-ben boh√≥ck√©nt kamp√°nyolt saj√°t maga mellett, azt√°n meglepet√©sre megnyerte a v√°laszt√°sokat.