​El a kezekkel a tisztességes bohócoktól!

Illustration for article titled ​El a kezekkel a tisztességes bohócoktól!

Az I. Magyar Bohóc Egyesületnek nem tetszik, hogy a bohócok a politikai kampány főszereplői lettek. "Békén kellene hagyni minket, ez a bohóctréfa már eléggé lefutott", mondta a Borsnak Rajnai László, az egyesület elnökhelyettese.

Advertisement

És még ezeket is mondta: "Én már akkor kiakadtam, amikor a bohócforradalom nevet adták a megmozdulásuknak. Ha én nem szaladgálok rendőregyenruhában, akkor szerintem elvárható lenne annyi tisztelet, hogy a rendőrök se bohócorral parádézzanak, tüntessenek. Mindenki maradjon a saját egyenruhájánál! Ezek ugyanis védjegynek számítanak. Ugyanez vonatkozik a plakátokra is."

Hát itt két eléggé különböző dolog keveredik, de ez is csak azt mutatja, hogy a bohócok a politikai semlegesség talaján állnak. A bohócforradalmat már szinte el is felejtettem, ha emlékeztek, ez még 2011-ben zajlott, amikor a rendvédelmisek a nyugdíjaik megvonása miatt háborogtak, és Orbán miniszterelnök a bohócügyi államtitkárát bízta volna meg a probléma rendezésével. Ezen az Árok Kornél, Kónya Péter trió erősen kiakadt.

Advertisement

Ami viszont a Fidesz CÖF plakátjait illeti, azok veszélyesek a felnövekvő nemzedék lelki fejlődésére. Mert van egy olyan betegség, hogy coulrofóbia, ezt a pszichiátriában bohóciszonynak nevezik. Egy 2008-as brit felmérés szerint a mai gyerekek többsége retteg a bohócoktól, nem tudják őket hová tenni a digitális világban, semmi vicceset nem találnak bennük.

A Bors azt is írja, hogy a brazil Francisco Everardo Oliveira Silva, ismertebb nevén Tiririca volt az első, aki hivatalosan beemelte a bohóckodást a politikába. A színész-humorista 2010-ben bohócként kampányolt saját maga mellett, aztán meglepetésre megnyerte a választásokat.

Share This Story

Get our newsletter