Egészen hihetetlen: a saját titkárnője írja le a könyvében, hogyan kereskedett bennfentesen és csinált sokmillió dollár profitot pár óra alatt a máig semmit sem értő Matolcsy egy amerikai banknak.

Nagyon vicces, egyben borzasztó anekdotát oszt meg velünk frissen megjelent könyvében Wiedermann Helga, Matolcsy titkárnője. A sztori lényege, hogy 2011 őszén, amikor majdnem sikerült csődbe vinniük a magyar gazdaságot, Orbánék a legteljesebb titokban visszahívták az IMF-et. Matolcsy Györgynek pont ekkorra volt megbeszélt ebédje a Goldman Sachs pár bankárával, a zseniális elme pedig a kaja elején elárulta nekik, hogy titokban milyen lépést tett a magyar kormány, és hogy erről senki sem tud.

Az ételek megrendelése után azonban Matolcsy csak úgy mellékesen megjegyezte, aznap reggel 8 órakor tájékoztatta az IMF-delegációt arról, hogy Magyarország tárgyalásokat kezd a Nemzetközi Valutaalappal. És hogy erről a döntésről tájékoztassuk a Nemzetközi Valutaaalapot és az Európai Uniót, már el is küldtük a levelet Brüsszelbe és Washingtonba.

A beszélgetőpartnerek kezében megállt a vajazókés. Egyikük a mosdót keresve azonnal felállt. Nem tudni, hány telefont eresztett meg, de amikor visszajött, igen gyorsra fogták az ebédet. A szokásos másfél óra helyett 40-50 perc alatt az összes fogással végeztek.

A történtek után Matolcsy egészen biztos volt abban, hogy minden korábbi híresztelés igaz: a nagy nemzetközi befektető csoportok életveszélyes támadást indítottak Magyarország ellen.

Advertisement

Elhiszed? Miután Matolcsy elárul egy olyan bennfentes titkot, aminek a kiadásáért normál esetben börtön járna, hiszen aki tudja, az gennyesre keresheti magát rajta, és látja, hogy a beszélgetőpartnerei kirohannak telefonálni, mindebból életveszélyes nemzetközi támadásra gyanakszik, nem arra, hogy a partnerei azonnali utasítást adtak rengeteg forint olcsó felvásárlására.

Na és mit értett meg a sztoriból a hasonlóan brilliáns titkárnő?

A hír meglepetésként ért mindenkit. A bejelentés előkészületeiről információs rendszerünk ismét tökéletesen zárt.

(via index.hu)

Share This Story

Get our newsletter