This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Ekkora hazugság sosem jelent meg az MTI-ben

Szenzációs hírt közöl a közszolgálati Fidesz-hírügynökség: augusztusban a Fradi-stadionban játszik az FC Barcelona. Aha, tényleg, csak éppen az U18-as csapat. Megmagyarázhatatlan, hiszen az MTI mégcsak nem is PI-vadász, ennyit tesz a kontraszelekció.

Advertisement

"Delfin erőszakolta meg a sikoltozva tiltakozó miniszterelnököt". Állítólag ez lesz a közsszolgálati hírügynökség következő bréking híre, amibe a hatás kedvéért nem fogják beleírni, hogy mindez Tongán történt.

Hogy éretlenül viccelődnék?

"Az FC Barcelona labdarúgócsapata is részt vesz augusztusban a Ferencváros új stadionjában sorra kerülő Kocsis Sándor-emléktornán". Így kezdődik az MTI igazi híre, és hihetetlen módon sehol sem szerepel benne, hogy az ificsapatról van szó. Egy csomóan vadul osztják mikroblogokon, még többen álmodoznak.

Advertisement

Persze magukra vessenek, rohanó világunkban ki hinne el bármilyen MTI-hírt? Íme a teljes, csonkítatlan darab:

Labdarúgás-Magyarország

A Barcelona is eljön nyáron a Kocsis Sándor-emléktornára

Budapest, 2014. február 28., péntek (MTI) - Az FC Barcelona labdarúgócsapata is részt vesz augusztusban a Ferencváros új stadionjában sorra kerülő Kocsis Sándor-emléktornán - jelentette be Kű Lajos szervező.

A korábbi válogatott futballista ismertette az esemény életre hívásának okát és további résztvevőit is a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában:

"Az Aranycsapat alapítvány elnökeként Kocsis Sándor-emléktornát szervezek halálának 35., születésének 85. évfordulójára. Szeretném, ha 2014 valóságos Kocsis Sándor-emlékév lenne a magyar futballban. Az emléktornán pedig itt lesz egykori csapata, a Barcelona is a Ferencváros, a Honvéd és a Puskás Akadémia gárdái mellett." - mondta Kű Lajos.

Kocsis Sándor tagja volt az 1952-es helsinki olimpián aranyérmes és a két évvel későbbi világbajnokságon második csapatnak, utóbbin, éppen hatvan éve a vb gólkirálya lett.

sgj \ spi \ sag

MTI 2014. február 28., péntek 12:54

Share This Story

Get our newsletter