This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Éjjel több plakátrongálót is bevittek a rendőrök (frissítve!)

Illustration for article titled Éjjel több plakátrongálót is bevittek a rendőrök (frissítve!)

Az Y-GEN Egyesület – ez az Együtt ifjúsági szervezete – hat aktivistáját fogták el hajnalban a hatóságok, miután azok megrongálták a kormány bevándorlóplakátjait. Már elengedték őket.

Advertisement

Az Index információi szerint 50 ezer forintot nem meghaladó kárértékű szabálysértés miatt állították elő az aktivistákat. Az egyik fiatal elmondta a lapnak, hogy fél egy körül firkálták össze a plakátokat, és már hazafelé indultak, amikor észrevették, hogy rendőrök követik őket. Először csak igazoltatták a fiatalokat, majd hagyták őket elmenni. Később a Városligetnél érték őket utol a rendőrök, és közölték, hogy úgy néz ki, mégis be kell vinniük az aktivistákat.

Advertisement

Az Index azt írja, a jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy a rendőrség operatívan figyelteti a városban a nemzeti konzultációs plakátokat.

Az aktivisták által okozott kárt harmincezer forintban állapították meg, így nem bűncselekményt, hanem szabálysértést követtek el. Reggel Szigetvári Viktor posztolt pár képet megrongált plakátokról, ezeket fekete festékkel fújták le, nem pedig kékkel.

Advertisement

Nagyon kíváncsi vagyok, hova fokozódhat még a plakáthelyzet.

UPDATE: A 444-nél jelentkezett az egyik fiatal, akit bevittek, és elmondta, hogy ők nem összefújták, hanem megszaggatták a plakátokat. A ráfestést ugyanis inkább lehet bűncselekményként értelmezni, mint szabálysértésként. Odaát kép is van.

Advertisement

via Index kép: Szigevtári Viktor FB

Share This Story

Get our newsletter