This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ehhez nem kell norvégnak lenni: gyalog bejárta egész New Yorkot

Illustration for article titled Ehhez nem kell norvégnak lenni: gyalog bejárta egész New Yorkot

Egy 69 éves szociológia professzor négy év alatt csaknem 10 ezer kilométert sétált, amíg a város összes utcáját kipipálhatta. Budapesten csinált már ilyet valaki vajon?

Advertisement

“Ha gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz, sohasem csináltam volna meg” - ezt mondta utólag William Helmreich, aki maga is elismerte, hogy a vállalkozás “kicsit őrült” volt, de mint hozzáfűzte, ha az ember valami érdekeset akar tenni, akkor néha őrültnek kell lennie. A motivációja pedig annyi volt, hogy szereti New Yorkot: “A várost lenyűgözőnek tartom. Ez a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma”.

Helmreich nyilván nem egyhuzamban csinálta végig a túrát, de így is elég sokáig tartott, és esőben, hóban, forróságban is gyalogolt, a városról pedig még egy 2013-ban megjelent könyvet is írt The New York Nobody Knows (Az ismeretlen New York) címmel.

Advertisement

Összehasonlítva a világ összes országát végiglátogató norvég Gunnar Garforsszal, Helmreich hobbija sokkal inkább megvalósítható bárki számára, pláne, hogy nem tudok róla, hogy Budapestet bejárta-e már valaki ugyanígy (a Google autó nem ér!).

Advertisement

UPDATE: Aesopuszi máris helyesbített, és megtudtam, Helmreich csak egy epigon, hiszen dr. Iglói Zoltán, nyugdíjas újságíró már évekkel ezelőtt végigjárta Budapest összes utcáját, mint ebből a cikkből kiderül. Ő hetvenévesen kezdte 2004-ben, és csaknem hét év alatt csinálta meg.

(via CBS, MTI)

Share This Story

Get our newsletter