M√°r szervezik a CBA bojkottj√°t, igaz, a bolt, ahol verb√°lis rasszista t√°mad√°s √©rt egy fekete magyart ‚Äď aki Bart√≥k B√©la testv√©r√©nek d√©dunok√°ja ‚Äď, nem is a l√°nchoz tartozik.

‚ÄúFuck CBA‚ÄĚ ‚Äď kommentelte Kriszta, ‚Äú√°ltal√°ban nem szabadna a CBA √ľzleteiben v√°s√°rolni‚ÄĚ ‚Äď vetette fel Lili, ‚Äúbojkott√°ljuk az eg√©sz CBA l√°ncot‚ÄĚ ‚Äď kapta fel az √∂tletet Gergely egy fb-poszt kommentjei k√∂z√∂tt.

Felh√°borod√°suk oka az a sztori volt, amit Mamah M√°ria osztott meg. A nŇĎ arr√≥l sz√°molt be, hogy miut√°n √∂nk√©ntesk√©nt menek√ľlteket seg√≠tett a Keletin√©l, t√°rsaival bement vizet venni a p√°lyaudvar melletti, a Th√∂k√∂ly √ļt √©s a Verseny utca sark√°n tal√°lhat√≥ CBA-ba. Ahol, sz√≥l a sztori, miut√°n a tulaj meghallotta, hogy √∂nk√©ntesek, √°ll√≠t√≥lag megjegyz√©seket kezdett tenni, majd a csal√°dtagjaival egy√ľtt rasszista gyal√°zkod√°sba kezdett.

Például azt mondta, hogy menj haza, te koszos fekete.

‚ÄúKar hogy nem vettem fel videora, amikor magyarul valaszoltam neki‚ÄĚ ‚Äď √≠rja Mamah. A sztori m√°sik visszatasz√≠t√≥ eleme, hogy a bolt tulajdonosai mindek√∂zben √°ll√≠t√≥lag 1000 forintot k√©rtek 2 menek√ľlttŇĎl az√©rt, hogy a boltban felt√∂lthess√©k a telefonjukat.

Advertisement

Mamah M√°ria a figyelmesebb t√©v√©n√©zŇĎk elŇĎtt sem ismeretlen, ugyanis 2011-ben indult az X-faktorban. Az ekkoriban √≠rott cikkekbŇĎl der√ľl ki, hogy Mamahnak ‚Äď akinek az anyja magyar, az apja amerikai ‚Äď a d√©danyja Bart√≥k B√©la testv√©re, Elza.

A bojkottsztori √ľgy√©ben megkerestem a CBA-t, √©s ekkor robbant a bomba: Fodor Attila, a c√©g kommunik√°ci√≥s igazgat√≥ja ugyanis elmondta, hogy az eset sajn√°latos, √°m az a bolt nem az ŇĎ h√°l√≥zatukhoz tartozik. R√≥bert, a Cink k√∂rny√©ken lak√≥ bar√°tja az√≥ta szem√©lyesen is ellenŇĎrizte kutyas√©t√°ltat√°s k√∂zben, hogy t√©nyleg nem CBA-r√≥l van sz√≥. Egy√©bk√©nt a Mamah √°ltal az fb-re kiposztolt fot√≥n sincs CBA felirat a c√©g√©ren.

Advertisement

Az inzultus ettŇĎl persze inzultus marad, √©n pedig most indulok a boltba megk√©rdezni ŇĎket az esetrŇĎl. Mamah √≠gy √≠rta le az esem√©nyeket:

Kedves barataim! Kerlel Benneteket sose menjetek a verseny utca - thokoly utca sarkan levö CBA/elelmiszer uzletbe. Miutan 2 oran keresztul etelt osztottunk a menekulteknek a keletinel bementunk ide vizet venni amikor az uzlet tulajdonosa meghallotta hogy onkenteskedtunk rasszista kommenteket tett es azt mondta menj haza te koszos fekete. A gyerekei es a ferje is kinevettek es tobb rasszista kommentet tettek. Kar hogy nem vettem fel videora amikor magyarul valaszoltam neki. Mindekozben ket bevandorlo epp bent toltotte a mobiljat es fejenkent 1000 ft -ot kertek a toltesert a bolt tulajdonosai. Ne menjetek ebbe a boltba vasarolni ha tehetitek.

Koszonom szepen!