This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Egyre nagyobb méreteket ölt a legóbűnözés

Illustration for article titled ​Egyre nagyobb méreteket ölt a legóbűnözés

Drága, nehéz lenyomozni, megszabadulni tőle viszonylag könnyű. A bűnözők remek célpontja lett a csodálatos dán játékból.

Advertisement

A legó gyermekkorom legkirályabb játéka volt, még ma is teljesen lázba tud hozni egy-egy darab. Viszont egyre drágább. Egy minifigura 5-600 forinttól indul, egy kis dobozt nem kap meg az ember 2-3000 forint alatt, és a határ a csillagos ég. Én a Star Wars Szuper csillagromboló árát ismerem, ez kábé 120 000 forintba kerül, de vannak profi szettek, amik még ennél is többe kerülnek.

Advertisement
Illustration for article titled ​Egyre nagyobb méreteket ölt a legóbűnözés

Régebben a legónak csak saját ufós, városos vagy lovagos tematikájú játékai voltak. Ma már olyan népszerű brandekből is lehet készletet venni, mint a Harry Potter, a Csillagok háborúja vagy a Marvel/DC képregényvilágok. Ezek is mind egyre népszerűbbé és értékessé teszik a termékeket.

Advertisement

Ráadásul a legó folyamatosan megújul, minden csomag csak korlátozott ideig kapható a boltokban, így a régebbiek egyre ritkábbak és ezért egyre drágábbak lesznek. Egy 2000-ben kiadott Szabadság-szobor mai ára 10 000 dollár. Őrület!

Illustration for article titled ​Egyre nagyobb méreteket ölt a legóbűnözés
Advertisement

Most kiderült, hogy az Egyesült Államokban nemrég több, egymás követő bűnesetet lepleztek le. Egy arizonai garázsban 18 raklapnyi, több mint 200 000 dollár értékű legót találtak, míg Long Islanden egy 53 éves nőt vádolnak azzal, hogy egy raktárból 60 000 dollárnyi játékot vitt el és próbált eladni az eBayen.

Advertisement

Egy San Franciscó-i férfi, akit úgy kaptak el, hogy hamis vonalkódot ragasztott értékes legódobozokra, viszont igazi rajongó lehet: nála nemcsak bontatlan csomagokat találtak, de ő el is kezdte összerakni a neki tetsző darabokat.

Share This Story

Get our newsletter