KommentelŇĎk szerint a Baldauf csal√°d√© lehet. A 918-asb√≥l √∂sszesen 918 darab k√©sz√ľl a vil√°g leggazdagabbjainak, a motorja hibrid. M√°r Budapest utc√°in is lefot√≥zt√°k, akkora ritkas√°g.

K√∂zel 1 milli√≥ eur√≥ az √°ra. CBA vezetŇĎs√©g parkol√≥ja. Sz√©p napot!

Ezzel a sz√∂veggel posztolta ki egy felhaszn√°l√≥ a fenti k√©pet a Bojkott CBA & Coop & Re√°l nev√ļ Facebook-csoportba. Egyes kommentelŇĎk a rendsz√°m alapj√°n azt gondt√°k, hogy ez Baldauf L√°szl√≥nak, a CBA igazgat√≥s√°gi eln√∂k√©nek vagy a feles√©g√©nek a kocsija, esetleg k√∂z√∂s darab, √©s mindkettej√ľk monogramja bele van s√ľr√≠tve.

Ezt nem lehet biztosan tudni, de az es√©ly√©t n√∂veli, hogy ez egy t√©nyleg annyira ritka luxuskocsi, m√©g sokkal gazdagabb orsz√°gokban is, hogy a r√≥la - m√°rmint errŇĎl a konkr√©t darabr√≥l - k√©sz√ľlt utcai fot√≥k nemzetk√∂zi szuperverda-megfigyelŇĎ oldalakon is szerepelnek. Itt van p√©ld√°ul p√°r k√©p az Autogespotr√≥l:

Advertisement

Advertisement

A kopasz sofŇĎr lehet ak√°r az ilyen frizur√°t viselŇĎ Baldauf is.

A Porsche 918-as eg√©szen √ļj modell, a rendel√©seket 2013 v√©g√©n kezdt√©k kisz√°ll√≠tani, de Amerik√°ban p√©ld√°ul csak id√©n ny√°r √≥ta kaphat√≥. A k√∂z√©pmotoros szuperaut√≥ban a 4,6 literes, v8-as motor √∂nmag√°ban csak 608 l√≥erŇĎt tudott volna, √≠gy mell√©raktak 2 darab elektromos motort, amik egy√ľtt 279 l√≥erŇĎre k√©pesek, √≠gy j√∂tt √∂ssze a 887 l√≥erŇĎ, ami 2,8 m√°sodperc alatt gyors√≠tja a kocsit sz√°zra.

Advertisement

Az elektromos motorok √∂nmagukban csak maximum 19 kilom√©terre viszik el az aut√≥t. Ha j√≥l √©rtem a le√≠r√°sokat, a funkci√≥juk ‚Äď azon k√≠v√ľl, hogy a tulaj elmondhatja, hogy nem fapados benzines, hanem hibrid szuperaut√≥ja van ‚Äď l√©nyeg√©ben annyi, hogy ha egy m√°sik szuperaut√≥ssal kivagyiskodunk, egy gombnyom√°ssal aktiv√°lhat√≥ a r√°seg√≠t√©s, √©s hirtelen BRRRRRR elh√ļzunk a nyamvadt lamborghinis mellett. Vagyis persze nem BRRRR, mert ettŇĎl nem lesz hangosabb a buli. Sz√≥val a milli√°rdosok is csak r√°ncos kisfi√ļk, ami j√≥ h√≠r, csak vizu√°lisan ijesztŇĎ.

A j√°rmŇĪ cs√ļcssebess√©ge 340 km/√≥ra. Eddig durv√°n 800 darabot adtak el belŇĎle a vil√°gon, az okt√≥beri adatok szerint az Egyes√ľlt √Āllamokba 37, Sv√°jcba 8, Hollandi√°ba 6 darabot.

Advertisement

A legfapadosabb verzió 900 ezer dollár tájáról indul, innen lehet építkezni.