This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Egymásra licitál menekültügyben Kósa és Rogán

Illustration for article titled Egymásra licitál menekültügyben Kósa és Rogán

Kósa Lajos szerint Magyarország nem fogadhatja be a világ összes illegális bevándorlóját, Rogán Antal pedig kétségbeesetten bizonygatja, hogy “nem tudunk kezdeni semmit ilyen hatalmas mennyiségű gazdasági bevándorlóval.”

Advertisement

Kósa a TV2 Mokka című műsorában, Rogán pedig az M1-en volt vendég ma reggel. Mindketten a kormány kedvenc témájáról, a menekültkérdésről beszéltek, szokás szerint összemosva a gazdasági bevándorlással.

Mindkét beszélgetést szemlézte az MTI is, úgyhogy újabb kört mehet a sajtóban a gazdasági bevándorlás miatti rettegés. Még jobb, hogy teljesen légből kapott számokkal is dobálóznak, Kósa szerint “ötmillióan vannak úton Európába illegálisan”, Rogán pedig százezres nagyságrendű, Magyarországon rekedő bevándorlóról beszélt.

Advertisement

Hogy az egészet kontextusba helyezzük: tavaly összesen 276 ezer illegális bevándorló érkezett az egész Európai Unióba. Idén rekordmennyiségű menekült várható, de az ötmilliótól még igen messze leszünk így is, és a Földközi-tengeren keresztül eddig összesen 90 ezren érkeztek abba a két országba (Olaszország és Görögország), ahol a bevándorlás tényleg kritikus probléma.

Rogán beszélt még az új törvénytervezetről is, mely teljesen megváltoztatná a jelenlegi gyakorlatot:

A parlament előtt lévő előterjesztés definiálná a biztonságos harmadik ország fogalmát, így a Görögországon, Macedónián, Szerbián keresztül érkező bevándorlók azokban az államokban is kérhetnének menedéket. Ugyanakkor kimondaná, hogy biztonságos harmadik országból nem fogadunk politikai menedékkérőket, az érkezőket automatikusan gazdasági bevándorlónak tekintenék, és így visszafordítanák a magyar hatóságok.

Share This Story

Get our newsletter