This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Egykori padtársa kevert le hatalmasat Fodor Gábornak

Illustration for article titled Egykori padtársa kevert le hatalmasat Fodor Gábornak

Emlékszem, ahogyan kimenekült az egykori liberális párt elnöki székéből, és hagyta ott a legnagyobb válság kellős közepén, választások előtt néhány hónappal, írja Ő. c. minipublicisztikájában a hvg.hu-n Bőhm András.

Advertisement

Az egykori SZDSZ-es várospolitikus, aki két ciklust eltöltött a párt parlamenti frakciójában is (egyebek közt Fodor Gábor elnöksége idején), keményet üt:

Most pedig nulla politikai teljesítménnyel, egy nem létező párt élén, érvényes gondolat nélkül, ajándékba kapott egy mandátumot, azzal az ígérettel, hogy "hozza" a liberális szavazatokat. De nincs még vége, most el is döntheti, melyik párt (DK vagy Együtt 2014) képviselői alkothatnak Vele frakciót, és részesülnek azokból a juttatásokból, amelyek ezzel járnak. Gondolom, minimum egy frakcióvezető helyettesi tisztség kinézhet ezért. Azért ez a kis történet is jelképez valamit.

Advertisement

Fodor ma azt mondta, még nem tudja, be akar-e lépni valamelyik képviselőcsoportba, és közben teljesen elvarázsolta Szily riportert. Ennek azért van jelentősége – nem a varázslatnak, hanem a frakciózásnak –, mert az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is csak négy képviselőt juttatott be a parlamentbe, a frakcióalakításhoz pedig öt kell, így bármelyiküket kisegíthetné a Magyar Liberálisok egy szem embere, aki négy év pauza után tér vissza a téházba.

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Share This Story

Get our newsletter