Emlékszem, ahogyan kimenekült az egykori liberális párt elnöki székéből, és hagyta ott a legnagyobb válság kellős közepén, választások előtt néhány hónappal, írja Ő. c. minipublicisztikájában a hvg.hu-n Bőhm András.

Az egykori SZDSZ-es várospolitikus, aki két ciklust eltöltött a párt parlamenti frakciójában is (egyebek közt Fodor Gábor elnöksége idején), keményet üt:

Most pedig nulla politikai teljesítménnyel, egy nem létező párt élén, érvényes gondolat nélkül, ajándékba kapott egy mandátumot, azzal az ígérettel, hogy "hozza" a liberális szavazatokat. De nincs még vége, most el is döntheti, melyik párt (DK vagy Együtt 2014) képviselői alkothatnak Vele frakciót, és részesülnek azokból a juttatásokból, amelyek ezzel járnak. Gondolom, minimum egy frakcióvezető helyettesi tisztség kinézhet ezért. Azért ez a kis történet is jelképez valamit.

Fodor ma azt mondta, még nem tudja, be akar-e lépni valamelyik képviselőcsoportba, és közben teljesen elvarázsolta Szily riportert. Ennek azért van jelentősége – nem a varázslatnak, hanem a frakciózásnak –, mert az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is csak négy képviselőt juttatott be a parlamentbe, a frakcióalakításhoz pedig öt kell, így bármelyiküket kisegíthetné a Magyar Liberálisok egy szem embere, aki négy év pauza után tér vissza a téházba.

Fotó: Bruzák Noémi/MTI