Illustration for article titled Egyik legnagyobb sztárja hagyja ott a Heti Választ

Stumpf András tíz év után lelép, és átigazol a Mandinerhez. De nem, nem az elmúlt 24 óra Simicska-őrjöngése miatt. Már decemberben eldöntötte, és a múlt hét elején fel is mondott.

Advertisement

Emblematikus figurája volt a Válasznak az izgalmasabb nagyinterjúk jó részét is csináló, innen kívülről nézve a volt kormányszóvivő által főszerkesztett, Simicska-istállóba tartozó lap egyfajta alternatív sztárjának tűnő Stumpf.

Én egy mai, eldugott kommentjéből tudtam meg, hogy lelép a HV-tól, és március elsejével kezd a Mandinernél. A hozzászólása szerint már egy héttel azelőtt megállapodott az új munkahelyével, hogy Orbán Viktor megtartotta a volna a híressé vált állománygyűlést a jobbos főszekesztőknek, ahol állítólag közölte, hogy nincs több állami hirdetés a Simicska-birodalomnak.

Advertisement

Gyorsan megkerestem cseten, hogy akkor mi a távozás oka, amire ezt válaszolta:

Több mint tíz évet dolgoztam a Válasznál. Decemberben úgy éreztem, talán ki kellene próbálni mást is. Ekkor jött a Mandiner megkeresése. Épp kapóra jött. Értékrendben az enyém, tulajdonosi háttér szempontjából makulátlan, régi jó cimborák vannak ott. Úgyhogy igent mondtam. Ilyen uncsi.

Advertisement

Én ezt teljesen megértem, az Index nekem mindennél fontosabb volt, és magamtól talán soha az életben nem jövök el onnan, de amikor UP távozása után elkezdett szétesni az egész, megéreztem, hogy milyen egészségtelenül hosszú idő 13 évig ugyanott dolgozni, akkor is, ha az ember imádja. És bár a szívem szakadt meg bele, és máig hiányoznak a barátaim, nem bántam meg a dolgot egy cseppet sem.

Share This Story

Get our newsletter