Mindig mindenben az SZDSZ-nek volt igaza, csak a választók nem nőttek fel hozzá! A nyár legmegdöbbentőbb cikke.

Ha valaki egyszer meg akarja írni pár flekkbe sürítve, hogy miként semmisülhetett meg a csodálatos, bátor és szellemes demokratikus ellenzék utóda, a rendszerváltás egyik legnépszerűbb pártja, akkor elég lesz az első betűtől az utolsóig beidézni Mihályi Péter mai cikkét a Galamusról.

Advertisement

Mihályi a párt középszintű kádere, privatizációs és egészségügyi szakértője volt, és most olyan lendülettel rázta meg a pofonfát, ami még a debil magyar politikai életben is kivételes. A gyógyíthatalan, nevetséges arrogancia, a felsőbbségtudat, a nem SZDSZ-esek mély lenézése, a pöffeszkedés olyan tömörségben csap ki a cikkből, hogy ezt direkt, paródiaként sem lehetett volna így megírni.

Az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy hála a jó istennek az SZDSZ nemcsak EZ volt. Rengeteg okos, széles látókörű, jó szándékú ember sok jó dolgot talált ki, mondott és valósított meg SZDSZ-es mezben. A négyigenes népszavazást, Pozsgay Imre kiseprűzését, a sorkatonaság eltörlését és egy rakás más dolgot senki sem vehet el tőlük. De ez a Mihályi-féle rettenetes, javíthatatlan mentalitás volt az oka annak, hogy a magyar választók a legújabb kori demokrácia történetében azt MDF mellett egyetlen párttal bántak el érdemei szerint, egyetlen egyet büntettek meg úgy, ahogy azt az MSZP, a Fidesz meg a KDNP is megérdemelte volna.

Advertisement

(via fb)

Share This Story

Get our newsletter