This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Egyenlőséget a pasztafáriknak!

Illustration for article titled Egyenlőséget a pasztafáriknak!

Nem engedték, hogy tésztaszűrő legyen a fején, amikor a személyi igazolványához készítettek fényképet? Önt korlátozták alapvető emberi jogaiban. Tegyen úgy, mint Lukas Novy cseh jóember, és álljon ki magáért!

Advertisement

A brnoi férfi sikeresen elérte, hogy tésztaszűrővel a fején fényképezzék le hivatalos okmányához, miután a Brnoi Városközpont vezetése úgy döntött, emberi jogaiban lenne korlátozva, ha nem viselhetné a fényképen a fura fejfedőt.

Novy a Repülő Spagetti Szörny Templomának hívője - egy vallásé, amit 2005-ben talált ki egy 24 éves, amerikai fizikus hallgató, miután a kansas-i oktatásügyi felelősök úgy döntöttek, az evolúció elmélete helyett bármikor tanítható az intelligens tervezés elmélete.

Advertisement

A vallás istenszemlélete szerint egy tésztából és húsgolyókból álló természetfeletti lény teremtette az univerzumot "miután nagyon berúgott". A pasztafáriknál minden péntek ünnepnap és a kalózokat isteni teremtményeknek tartják.

Lukas Novy példáján felbuzdulva, augusztus végén, amikor csináltatnom kell majd új személyi igazolványt, egy fogpiszkáló fog kilógni a számból. No nem vallási megfontolásból, csupán mert menő.

Share This Story

Get our newsletter