Egyből letepert és magáévá tett az 1000 milligrammos afrikai Rambo

Illegális kísérlet a szerkesztőségben: irtózatos taurintartalmú, fekete-afrikai energiaitalt teszteltünk.

Még a Belváros egy titkos pontján kapható, 800 milligramm - Magyarországon betiltott - tarurinnal csábító, 99 forintos török energiaital sem a csúcs. A híres Afrika-kutató Markó Ferkótól ugyanis a Kongói Demokratikus Köztársaságban gyártott és egy ugandai cég által forgalmazott RAMBO POWER nevű energiaitalt kaptam ajándékba. És amint túltettem magam a fantasztikusan hatásos dizájn okozta, pozitív értelmű meghőkölésen, és megfordítottam a nevéhez illően masszív, de ütött-kopott dobozt, megláttam az ezres számot. Még bele se kortyoltam, máris jött a szokásos miniszívroham. Afrikában még a placebóhatás is erősebb!

Advertisement

Aztán kitöltöttük, a tesztek kedvéért talpas üvegpoharakba, és elborított a szavannák illata. Mármint ha a szavannáknak potpourri-tuttifrutti-iillatuk van. Én csak Afrika all inclusive prolirészén jártam eddig, úgyhogy csak álmodom arról, hogy ilyen lehet.

A RAMBO POWER ízéről és zamatáról azt hiszem képteleség szakszerűbb leírást adni NAK kollégánál, aki híresen osztozik az energiaitalok iránti szenvedélyemben:

A Rambo Power leginkább az ázsiai - különös tekintettel a thai energiaitalokra hajaz. Színe mint a szavanna, illata kicsit ouzos, de gyümölcsösebb, mint a derékhadé. Mivel szén-dioxid tartalma hamar elillan sajnos, állaga és aromája leginkább a szénsavmentes keleti energiaitalokéhoz kezd közelíteni: kissé olajos, visszafogottan édeskés, távolról egzotikus gyümölcsöket felidéző majd kesernyésen lecsengő italt szürcsöltem pár másodperccel a pohárba töltés után.

Advertisement

A hatás pedig minimum kielégítő volt. Két dobozzal ittunk meg hárman, de már az első kortynál jelentkezett a szívizom görcsös összehúzódása, az utolsónál pedig plasztikusan éreztem, hogyan hal ez az izomszövet majd tenyérnyi darabon. Ez igen, ezért szereti az ember ezt a progresszív termékcsoportot! A hatás annyira tartósnak bizonyulthogy utána bevásároltam, angoloztam a gyerekekkel, sőt a Borisszal meg is sétáltattuk a vonakodó kutyát, aztán amikor hazaértünk, és Füles megkönnyebbülve telehugyozta a nappalit, fel is töröltem, aztán mire kettőt pislantottam, éjjel egy lett.

Advertisement

Kösz, Ferkó!

Advertisement

Fotó: Nagy Attila/Cink

Share This Story

Get our newsletter