Mindannyian csak kitilt√°soztok √©s a Minisztereln√∂k Urat meg a Korm√°nyt baszkur√°lj√°tok, ahelyett, hogy egy√ľtt √∂r√ľln√©tek a politikai sci-fi vil√°g√°t id√©zŇĎ magyar sikereknek. Tudom √©n j√≥l, hogy tegnapi, de ne legyetek egydimenzi√≥sak, olvass√°tok csak el ezt a tud√≥s√≠t√°st!

Orbán Viktor a Millenáris Parkban értékelte az önkormányzati választásokat, az MTI híre:

P√©ld√°tlannak, lefegyverzŇĎnek, "m√°r-m√°r a politikai sci-fi vil√°g√°ba tartoz√≥" fantasztikus gyŇĎzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°si siker√©t Orb√°n Viktor minisztereln√∂k, a Fidesz eln√∂ke a korm√°nyp√°rt √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°si kamp√°ny√°t √©rt√©kelŇĎ vas√°rnapi rendezv√©nyen, a budai Millen√°ris Parkban. A korm√°nyfŇĎ arr√≥l is besz√©lt, hogy legk√©sŇĎbb 2018-ra mindenkinek munk√°t kell adni, emellett a k√∂znevel√©s meg√ļj√≠t√°s√°t is fŇĎ feladatnak nevezte. Jelezte egy√ļttal, hogy h√©tfŇĎn v√°rhat√≥ a j√∂vŇĎ √©vi k√∂lts√©gvet√©si t√∂rv√©nyjavaslat beny√ļjt√°sa.

A korm√°nyfŇĎ mintegy h√ļszperces besz√©d√©ben √ļgy fogalmazott: az elm√ļlt f√©l √©v esem√©nyei ‚Äď a h√°rom Fidesz-KDNP-s v√°laszt√°si siker ‚Äď "a j√∂vŇĎ horizontj√°n egy eg√©szs√©ges lelkŇĪ, sikeres n√©p k√©p√©t √°ll√≠tj√°k el√©nk".

Az √∂sszefog√°s gyŇĎz√∂tt a sz√©th√ļz√°s felett ‚Äď jelentette ki Orb√°n Viktor, aki szerint az idei h√°rom v√°laszt√°s az orsz√°gr√≥l sz√≥lt, √©s bebizonyosodott, hogy a magyarok hossz√ļ t√°von is lehetnek egys√©gesek. Mint fogalmazott, a m√ļlt vas√°rnapi gyŇĎzelem az eg√©sz orsz√°g√©, minden magyar ember√©, "a Fidesz √©s a KDNP csup√°n megtestes√≠tette az orsz√°g akarat√°t".

Megjegyezte, am√≠g a baloldal azt hiszi, hogy a Fidesz-KDNP nemzeti egys√©grŇĎl sz√≥l√≥ gondolatai csak "kommunik√°ci√≥s panelek", addig nemhogy gyŇĎzelemre nincs es√©ly√ľk, de a padl√≥r√≥l sem tudnak fel√°llni. "Tal√°n egyszer majd meg√©rtik, r√°juk n√©zve is igaz, hogy a haza nem lehet ellenz√©kben" ‚Äď tette hozz√° a minisztereln√∂k, szavait pedig nagy taps fogadta a r√©sztvevŇĎk k√∂r√©ben.

Orb√°n Viktor arr√≥l is besz√©lt, hogy "az orsz√°g csak akkor nyerhet, ha munk√°ba √°ll", a j√≥l√©t alapja csak a munka lehet, √©s szerinte a Fidesz-KDNP az√©rt nyerte meg a v√°laszt√°st, mert ezt siker√ľlt bebizony√≠tania.

Ezzel √∂sszef√ľgg√©sben kijelentette: a korm√°ny c√©lja, hogy legk√©sŇĎbb 2018-ra egyetlen j√∂vedelemp√≥tl√≥ t√°mogat√°sra se legyen sz√ľks√©g Magyarorsz√°gon, mert el√©rik, hogy mindenkinek legyen munk√°ja. "Ennek nyomait m√°r l√°tnunk kell a holnap beny√ļjtand√≥ k√∂lts√©gvet√©si t√∂rv√©nyjavaslatban is" ‚Äď mondta a korm√°nyfŇĎ a jelen l√©vŇĎ Varga Mih√°ly nemzetgazdas√°gi miniszterhez fordulva.

Megjegyezte, ma 178 ezer olyan ember van ‚Äď szemben a 2010-es t√∂bb mint 500 ezerrel ‚Äď, aki munka h√≠j√°n j√∂vedelemp√≥tl√≥ t√°mogat√°sb√≥l √©l. A t√©nyek szerinte azt mutatj√°k, csak akkor lesz t√∂bb munkahely, ha a Fidesz-KDNP vezeti az orsz√°got. Feladatk√©nt hat√°rozta meg egy√ļttal, hogy a Fidesz bebizony√≠tsa, k√©pes a valamikori szocialista iparv√°rosokban modern eur√≥pai ipari k√∂zpontokat teremteni.

Orb√°n Viktor jelezte, a munkahelyteremt√©s mellett a m√°sik kiemelt feladat 2015-ben a k√∂znevel√©si rendszer meg√ļj√≠t√°sa lesz, amit ‚Äď fogalmazott ‚Äď √°ramvonalas√≠tanak, felfriss√≠tenek, mert "a j√∂vŇĎnk az iskol√°kban dŇĎl el". A c√©l az, hogy Eur√≥pa legjobb iskolarendszer√©t alak√≠ts√°k ki a k√∂vetkezŇĎ √©vekben "a gazdas√°gi miniszter t√°mogat√°s√°val" ‚Äď magyar√°zta.

Besz√©de v√©g√©n azt mondta, v√°laszt√°si sikereik lelki term√©szetŇĪ ok√°nak azt tartja, hogy nem engedtek "a cinizmus cs√°b√≠t√°s√°nak", amely csapd√°t tov√°bbra is el kell ker√ľlni, mert "elveszett az az orsz√°g, amelynek √©let√©t el√°rasztja a cinizmus".

A p√°rteln√∂k-minisztereln√∂k v√©g√ľl √ļgy sz√≥lt a korm√°nyp√°rtok megv√°lasztott polg√°rmestereihez √©s k√©pviselŇĎihez: "√∂t √©vetek van arra, hogy elv√©gezz√©tek a munk√°tokat, kegyelmi √°llapot ez". "Ti vagytok a mi politikai k√∂z√∂ss√©g√ľnk der√©khada, rajtatok √°ll a mi k√∂z√∂s j√∂vŇĎnk, ez√©rt szer√©nys√©get √©s al√°zatot k√©rek tŇĎletek. (...) Teljes√≠ts√ľk be a t√∂rt√©nelmi k√ľldet√©s√ľnket! (...) Hajr√°, Magyarorsz√°g, hajr√°, magyarok!" ‚Äď z√°rta szavait Orb√°n Viktor a mintegy 1500 jelenl√©vŇĎ elŇĎtt.

A p√°rhuzamos val√≥s√°gban egy√©bk√©nt ma d√©lelŇĎtt √∂ssze√ľl a nemzetbiztons√°gi bizotts√°g.

Fotó: Orbán Viktor Facebook