Howard James Fyvie nem a szokásos pár napos Youtube-sztár. Legalábbis remélem. Benne megvan a spiritusz akár ahhoz is, hogy ő legyen az új Ben Stiller. Vagy az új Steve Buscemi. Ő Wes Anderson és Kevin Smith első közös gyermeke. És mindez azzal indult, hogy HJF és két haverja felvették a harcot 12 proli, bűnöző majom ellen.

Advertisement

Április utolsó napjaiban lett 48 órás híresség a dél-afrikai Howard James Fyvie azzal, hogy kiposztolt egy telefonnal felvett videót arról, ahogy a dél-afrikai Betty's Bay-ben két barátjával észreveszik, hogy egy csapat pávián egy nyitva hagyott kisablakon át bemászik a szomszéd házba, mire seprűkkel és krikettütökkel felszerelkezve felveszik a harcot a betolakodók ellen.

A film fergetegesen vicces, miközben torkszorító látomás arról, mit fognak művelni velünk a méltalanul ajnározott majmok, ha nem vigyázunk.

A 25 éves filmes, Howard James Fyvie számára a legtöbb idiótavideó-hírességtől eltérően az instant ismertté válás nem a beteljesülés volt, hanem a kezdet. Már jó pár hét eltelt azóta, hogy a mikro- és makroblogok és a mainstream média fölkapták a Baboon Infestationt, HJF-nek ezért rég el kellett volna tűnnie a semmiben, de ő minden eddiginél jobban jelen van. Április vége óta, úgy 3 hét alatt csodás figurát alkotott magából: a Művészt, aki nem a művészetével, hanem egy telefonnal felvett idióta majomos filmmel lett egyszer csak véletlenül világhírű, ami majdnem összeroppantja, hogy aztán megbékéljen a sorssal, és ő legyen a Páviánsuttogó.

Howard James Fyvie-nál jelenleg senki nem ad jobban interjút. Minden második mondata "I kicked some monkey butt."-színvonalú gyöngyszem. Howard James Fyvie az ígérte, folytatni fogja az állatos trash-filmeket. Ha valakire érdemes ma odafigyelni az interneten, akkor az ő.

Share This Story

Get our newsletter