Illustration for article titled Egy sorozatszínész fog bemosni a szcientológiának

A Férjek gyöngye egyik főszereplője meg merészelte Tom Cruise és Katie Holmes esküvőjén kérdezni, hogy hol van a szekta vezérének, David Miscavige-nek a felesége. Azt a választ kapta, hogy kurvára nincsen rangja ilyen kérdéseket feltenni. Leah Remini idén júliusban kilépett a szcientológiából és most a rendőrséggel keresteti Shelly Miscavige-et, írja a Hollywood Reporter.

Advertisement

A Los Angeles-i rendőrkapitányság megerősítette a lapnak, hogy valóban nyomoznak Shelly Miscavige után, a THR forrása szerint viszont maga Remini tett feljelentést.

A szcientológia machinációit leleplező The Underground Bunker szerint Miscavige feleségét hat éve nem látták nyilvános helyen. A blog információi szerint Shelly-t átszállították a szekta Hemet városbeli főhadiszállásáról az Arrowhead-tó környékére 2005 végén-2006 elején. A tómenti épületeket Church of Spiritual Technology-nak, vagyis a Spirituális Technológia Templomának nevezik. Itt állítólag egy tucat szcientológius él teljesen elvágva a külvilágtól. Az Underground Bunker bloggere sem tudja, hogy Shelly szabadon mozoghat vagy éppen "büntetik a hibái miatt".

Advertisement

A magasabb rangú szcientológusok évek óta tagadják, hogy Miscavige eltűnt volna, 2012-ben a nő ügyvédei azt mondták az Us Weekly-nek, hogy "minden eltűnéssel kapcsolatos hír hamis… Miscavige-né nonstop az egyháznak dolgozik, ahogy eddig is tette".

De vissza Reminihez. Remini július 8-án jelentette be, hogy otthagyja a szektát, miután megkérdőjelezte a tagokkal szembeni bánásmódot és Miscavige vezetőségét. Azt viszont ugyancsak az Underground Bunker vetette fel, hogy a színésznő távozásához köze van annak a ténynek, hogy 2006-ban, Tom Cruise és Katie Holmes Olaszországban tartott esküvőjén rákérdezett arra, hogy hol van Shelly. Hiszen egy ilyen prominens rendezvényen illenne ottlennie a főmufti feleségének is. Főleg mert David Miscavige volt Tom Cruise esküvői tanúja. Remininek Tommy Davis, a szekta szóvivője (és nem mellesleg Anne Archer színésznő fia) válaszolt:

Kurvára nincsen rangod Shelly-ről kérdezni.

Remini ezután készíttetett egy jelentést az esküvőn történtekről, amiben afelől is érdeklődik, hogy mégis milyen viszonyban van David Miscavige és asszisztense, Laurisse Stuckenbrock. Legalábbis ezt állítja két szcientológus, akiket a THR megkérdezett az ügyről, de a nevüket már nem merték vállalni. A The Underground Bunker megkereste Remini nővérét, aki elmondta, testvére még Olaszországban felhívta egy régi, ugyancsak szcientológus ismerősét, és ez az ismerős írta a jelentést. A szektán belül nem ritka az, hogy a tagok egymásnak és egymásról jelentenek, az viszont mindenképpen az, hogy Miscavige-et kritizálják.

Advertisement

Augusztus elején Remini bejelentette, hogy egy beszámolót fog írni a szcientológiáról, amiben állítása szerint leírja a tapasztalatait és mindent, ami a szektában tabunak számít.

Mire megírtam a posztot, akkor láttam a Gawkernél, hogy Los Angeles-i rendőrség kihajította az ablakon a feljelentést, mondván megalapozatlan. Az eltűnt nő ügyét lezárták. A szekta azonnal reagált, azt nyilatkozták, hogy az egész dolog "zaklatás", valamint "egy értelmetlen hírverés, amit pár olyan munkanélküli fanatikus gerjesztett, akik az internet határvidékén élnek."

Advertisement

Kép: Getty/AP

Share This Story

Get our newsletter