A F√©rjek gy√∂ngye egyik fŇĎszereplŇĎje meg mer√©szelte Tom Cruise √©s Katie Holmes esk√ľvŇĎj√©n k√©rdezni, hogy hol van a szekta vez√©r√©nek, David Miscavige-nek a feles√©ge. Azt a v√°laszt kapta, hogy kurv√°ra nincsen rangja ilyen k√©rd√©seket feltenni. Leah Remini id√©n j√ļliusban kil√©pett a szcientol√≥gi√°b√≥l √©s most a rendŇĎrs√©ggel keresteti Shelly Miscavige-et, √≠rja a Hollywood Reporter.

A Los Angeles-i rendŇĎrkapit√°nys√°g megerŇĎs√≠tette a lapnak, hogy val√≥ban nyomoznak Shelly Miscavige ut√°n, a THR forr√°sa szerint viszont maga Remini tett feljelent√©st.

A szcientol√≥gia machin√°ci√≥it leleplezŇĎ The Underground Bunker szerint Miscavige feles√©g√©t hat √©ve nem l√°tt√°k nyilv√°nos helyen. A blog inform√°ci√≥i szerint Shelly-t √°tsz√°ll√≠tott√°k a szekta Hemet v√°rosbeli fŇĎhadisz√°ll√°s√°r√≥l az Arrowhead-t√≥ k√∂rny√©k√©re 2005 v√©g√©n-2006 elej√©n. A t√≥menti √©p√ľleteket Church of Spiritual Technology-nak, vagyis a Spiritu√°lis Technol√≥gia Templom√°nak nevezik. Itt √°ll√≠t√≥lag egy tucat szcientol√≥gius √©l teljesen elv√°gva a k√ľlvil√°gt√≥l. Az Underground Bunker bloggere sem tudja, hogy Shelly szabadon mozoghat vagy √©ppen "b√ľntetik a hib√°i miatt".

A magasabb rang√ļ szcientol√≥gusok √©vek √≥ta tagadj√°k, hogy Miscavige eltŇĪnt volna, 2012-ben a nŇĎ √ľgyv√©dei azt mondt√°k az Us Weekly-nek, hogy "minden eltŇĪn√©ssel kapcsolatos h√≠r hamis‚Ķ Miscavige-n√© nonstop az egyh√°znak dolgozik, ahogy eddig is tette".

De vissza Reminihez. Remini j√ļlius 8-√°n jelentette be, hogy otthagyja a szekt√°t, miut√°n megk√©rdŇĎjelezte a tagokkal szembeni b√°n√°sm√≥dot √©s Miscavige vezetŇĎs√©g√©t. Azt viszont ugyancsak az Underground Bunker vetette fel, hogy a sz√≠n√©sznŇĎ t√°voz√°s√°hoz k√∂ze van annak a t√©nynek, hogy 2006-ban, Tom Cruise √©s Katie Holmes Olaszorsz√°gban tartott esk√ľvŇĎj√©n r√°k√©rdezett arra, hogy hol van Shelly. Hiszen egy ilyen prominens rendezv√©nyen illenne ottlennie a fŇĎmufti feles√©g√©nek is. FŇĎleg mert David Miscavige volt Tom Cruise esk√ľvŇĎi tan√ļja. Remininek Tommy Davis, a szekta sz√≥vivŇĎje (√©s nem mellesleg Anne Archer sz√≠n√©sznŇĎ fia) v√°laszolt:

Kurv√°ra nincsen rangod Shelly-rŇĎl k√©rdezni.

Remini ezut√°n k√©sz√≠ttetett egy jelent√©st az esk√ľvŇĎn t√∂rt√©ntekrŇĎl, amiben afelŇĎl is √©rdeklŇĎdik, hogy m√©gis milyen viszonyban van David Miscavige √©s asszisztense, Laurisse Stuckenbrock. Legal√°bbis ezt √°ll√≠tja k√©t szcientol√≥gus, akiket a THR megk√©rdezett az √ľgyrŇĎl, de a nev√ľket m√°r nem mert√©k v√°llalni. A The Underground Bunker megkereste Remini nŇĎv√©r√©t, aki elmondta, testv√©re m√©g Olaszorsz√°gban felh√≠vta egy r√©gi, ugyancsak szcientol√≥gus ismerŇĎs√©t, √©s ez az ismerŇĎs √≠rta a jelent√©st. A szekt√°n bel√ľl nem ritka az, hogy a tagok egym√°snak √©s egym√°sr√≥l jelentenek, az viszont mindenk√©ppen az, hogy Miscavige-et kritiz√°lj√°k.

Advertisement

Augusztus elején Remini bejelentette, hogy egy beszámolót fog írni a szcientológiáról, amiben állítása szerint leírja a tapasztalatait és mindent, ami a szektában tabunak számít.

Mire meg√≠rtam a posztot, akkor l√°ttam a Gawkern√©l, hogy Los Angeles-i rendŇĎrs√©g kihaj√≠totta az ablakon a feljelent√©st, mondv√°n megalapozatlan. Az eltŇĪnt nŇĎ √ľgy√©t lez√°rt√°k. A szekta azonnal reag√°lt, azt nyilatkozt√°k, hogy az eg√©sz dolog "zaklat√°s", valamint "egy √©rtelmetlen h√≠rver√©s, amit p√°r olyan munkan√©lk√ľli fanatikus gerjesztett, akik az internet hat√°rvid√©k√©n √©lnek."

Advertisement

Kép: Getty/AP