This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Egy rakás szoci miniszter és nagykutya hálózatban árul potencianövelőt

Az ATV szerkesztője elment egy beeetető gyűlésre. És ki etette személyesen? Lamperth Mónika! De benne van, vagy volt Kökény Mihály, Székely Tamás, Juhász Ferenc és Lévai Katalin is. No meg az ex-MDF-es Herényi Károly.

Advertisement

Legalább 670 eurót kell kipengetnie annak, aki be akar szállni a Kyani nevű cég hálózatába, ami pont olyan, mint az ezer másik hasonló vállalkozás: elképesztően egészséges, sőt valójában mindent gyógyító, persze jó drága táplálékkigészítőket, szörpöket és hasonlókat árulnak beszervezős MLM-rendszerben. Ők pont az Alaszka és a vad hívószakat használják, van itt minden a vadáfonyától a vadlazacig.

Az ATV-s kolléga cikke ennek megfelelően egy lett volna csak az ezer "elmentem megnézni, hogy folyik egy ilyen beszervezés" típusú riportok közül, ha a Kyani egy dologban nem különbözik alapvetően az összes többi ilyen kamuvállalkozástól. Mégpedig abban, hogy ez az elmúlthúszév bukott, jellemzően szocialista politikusainak temetője. Talán az történt, hogy ellenzékbe kerülve zsíros állásokat már nem tudtak adni a legjobb kádereknek, hát kaptak helyette búcsúajándéknak egy piramist, ahol ők lehetnek a táplálék- és pénzlánc csúcsain?

Advertisement

Ennél jobb politikavígjáték-alaphelyzetet azért nehezen tudnék elképzelni! Jöjjön a két legjobb idézet, aztán olvassátok el az eredetit:

Lendületesen zajlik a prezentáció, időről időre megkérdezik a véleményemet, így azt is, hiszek-e egy ilyen termékcsalád sikerében? Visszakérdezek: kik garantálják a minőséget? G. B. is kérdéssel felel: „Mond neked az a név valamit, hogy Kökény Mihály? És Székely Tamás?" Persze, két korábbi egészségügyi miniszter a szocialista érából. „Ők tesztelték a termékeket?", kérdezem. „Nem csak tesztelték, benne vannak a rendszerben! Kilenc miniszter dolgozik az én vonalamon", állítja G. B.

Advertisement

(...)

Nagyjából itt tartunk, amikor G. B. közbeszól: „Engedd meg, hogy bemutassam egyik vezető munkatársunkat!" Hátrafordulok, elegáns hölgy nyújtja a kezét: „Jó napot kívánok, Lamperth Mónika vagyok". Igen, ő az: a Medgyessy és a Gyurcsány-kormány belügy- és önkormányzati minisztere, az MSZP egykori elnökségi tagja. Nagyon kedves. Megkérdezi, találkoztunk-e már korábban, sok sikert kíván a munkámhoz, majd néhány mondat után elbúcsúzik. „Tóth Józsihoz megyek a XIII. kerületbe, holnap jövök" – tájékoztatja G. B.-t és a hölgyet, majd utóbbinak puszit ad és távozik. G. B. azt állítja, mielőtt belevágtak a vállalkozásba, Lampert Mónika ellenőrizte le az amerikai anyacéget. „Titkosszolgálati eszközökkel", teszi hozzá.

Advertisement

(A tippet köszönjük Gyurinak!)

Share This Story

Get our newsletter