Figyelt√©tek a szombati Pusk√°s-balh√©t? Ez egy drap√©rialeszed√©ses √ľgy volt, a Honv√©d Feh√©rv√°ron j√°tszott futballt az Orb√°n-akad√©mia ellen, a drukkerek ki akartak rakni egy pusk√°sos √≥ri√°slepedŇĎt, de leszedett√©k, k√ľl√∂n√∂sebb indokl√°s n√©lk√ľl. Botr√°nyocska lett belŇĎle, ami az√≥ta dagad, √©s r√∂hejesebbn√©l r√∂hejesebb hull√°mokat vet.

A Felcs√ļt ma tot√°lis ellent√°mad√°sba ment √°t, ennek keret√©ben kiadtak egy h√°rom kilom√©ter hossz√ļ, roppant √©rzelmes k√∂zlem√©nyt, a k√∂nnyetek kicsordul, ha elolvass√°tok. Kb. az der√ľl ki belŇĎle, hogy ha az akad√©mia nem lenne, Pusk√°s Ferenc tal√°n meg sem sz√ľletett volna. A Kispest-drukkerek pedig - akik m√°r el√©g r√©g√≥ta tiltakoznak a Pusk√°s-√∂r√∂ks√©g kisaj√°t√≠t√°sa ellen - szimpla politikai provok√°torok. Itt megvan az eg√©sz.

M√©g enn√©l is jobb a PFLA-k√∂zeli Four Four Two magazinban megjelent √≠r√°s - a c√≠me: Egy politikai torzsz√ľl√∂tt klub saj√°t√≠tan√° ki Pusk√°s nev√©t -, amit k√©nytelen vagyok teljes eg√©sz√©ben √°temelni. M√°r csak az√©rt is, mert azzel vezeti fel a sport√ļjs√°g, hogy egy neve elhallgat√°s√°t k√©rŇĎ alkalmi szerzŇĎ √≠rta ezt a nem t√ļl udvarias, de k√©ts√©gk√≠v√ľl szellemes sz√∂veget.

"Egy NB I-es magyar futballcsapat, amely egy politikusnak köszönheti a létét.

Egy magyar futballklub, ellenszenves módon összelopott játékoskerettel.

Egy mesterségesen fölfuttatott kiscsapat a futballbolond diktátor hátszelével.

Egy fŇĎv√°ros k√∂zeli telep√ľl√©s kis klubja, amely azelŇĎtt, hogy politikai t√°mogatott lett, nem √©rt el sz√°mottevŇĎ eredm√©nyeket.

Advertisement

Egy futballcsapat, amely Pusk√°s Ferenc h√≠rneve m√∂g√© b√ļjt, de amely t√∂rt√©nelme alapj√°n nem m√©lt√≥ arra, hogy a nev√©t haszn√°lja.

Egy NB I-es futballcsapat, amelynek már nevében sincs köze régi, helyi hagyományaihoz.

Advertisement

Egy kor√°bban legfeljebb helyben n√©pszerŇĪ kisegyes√ľlet, amelynek politikai alapon sok sz√°zezer ‚Äď alkalomadt√°n ugyanilyen gyorsan eltŇĪnŇĎ ‚Äď szimpatiz√°nsa lett.

Egy magyar klub, amely képes elhallgatni, hogy Puskás Ferenc egy másik klub színeiben érte el legnagyobb sikereit.

Advertisement

Egy csapat, amelynek pof√°tlan k√©pviselŇĎi nem r√∂stellik agressz√≠ven kisaj√°t√≠tani Pusk√°s Ferenc nev√©t.

Egy csapat, amelynek a neve: Honvéd."

H√°tborzongat√≥an szellemes, val√≥ban. Ahogy n√©zem, ami eddig volt, csak elŇĎj√°t√©k volt, a kr√≠mi konfliktus ehhez k√©pest Jamie √©s a csodal√°mpa. A meccset egy√©bk√©nt a Honv√©d nyerte 4-0-ra.

Advertisement

(fotó: Gazsó István/Facebook)