Olyat talált serif, amiért önmagában érdemes volt megcsinálni az internetet. Én, amióta megnéztem, azt sem tudom, hogy melyik univerzumban járok, pedig csak medvesajtot és Hupikék törpikés gumicukrot ettem egész nap. Sas József, Selmeczi Tibor, Árkus József, Antal Imre, a Tumblr-es Szupercella és David Lynch szelleme beleszálltak egy testbe, Kassai Csilláéba, aki megcsinálta a RémHír TV-t. Nehéz róla sokkal többet mondani, mint hogy ilyen vicces dolgot magyarul nem nagyon csinált még senki a neten. Aktuálpolitikai kabaré? Abszurd tréfa? Az LSD-ző ember Hahotája? Ezerszer többről van szó!

Advertisement

Kassai Csilla egymaga képes újraértelmezni olyan veretes fogalmakat, mint "humor", "szórakoztatás", vagy "nevetés". A nevetést speciel nem elvont, hanem konkrét, fizikai értelmében gondolom. A műsor szürrealitásához ugyanis erőteljesen hozzájárul egy, zenei szakértőnk, DJ Fünke által kiszúrt effekt. Csilla, akit, ha jól értettem a hisztérikus gépi nevetések közepette, művésznevén Szillamillának hívnak, a saját kacaját is megeffektezi, méghozzá úgy, hogy fordítva játssza le, mint a Twin Peaksben.

Lehetne konkrét részleteken és poénokon lovagolni, de minek? A jegyzőkönyv képtelen visszaadni az összművészeti hatást:

- A diktatúra az olyan, mint a kirándulás?

- Persze! Elkirándulnak az emberek, jobbra, balra, föl, le, az a diktatúra. Azt kell megdönteni. Meg a demokráciát.

- Meg a szomszéd Didikét!

- Háh háh háh há há há!

Igen, Szillamilla mellett Sötét Benő is remekül kitalált és felépített karakter!

Advertisement

Kassai Csilla író, motivációs tréner és előadó amúgy is aktív internetező, aki mindent tud a "bennünk lakó Ön és Sorsjavító ÉN felébresztéséről", Zadkiel arkangyalról és a burgonya főzőlevéről. Ezért is az egyik kedvencünk a Te mit csinálsz a burgonya főzőlevével?-Gyakorlati meditáció DNS-ed megtisztításhoz mp3ban! című videója. De ő rakta össze a Fényhozók önfejlesztó táncdalainak lejátszási listáját is!

És ő töltötte fel ezt a fantasztikus esküvőivideó-reklámot is.

Kassai Csilla online videóéletművének kiterjedését persze képtelenség egy posztban akárcsak érzékeltetni is, hiszen több, mint 600 műalkotásról van szó.

Advertisement

A Mester Facebook-fala is kiváló olvasmány, remek threadekkel, ahová be lehet kapcsolódni, egy jó eszmecserére mondjuk az EgyetemesHit A Természetben Egyház nevű felhasználóval. De aki szereti, az nagyszerűeket gyurcsányozhat itt, némi libajnaizásról nem beszélve.

Szóval lelkesen, már-már remegve várjuk a RémHír TV következő adását!

Share This Story

Get our newsletter