M√©g √∂nmag√°hoz k√©pest is harciasan besz√©lt ma reggel a r√°di√≥ban a Minisztereln√∂k √ör! Akkor√°kat mosott be a bankoknak, hogy majdnem s√≠rva fakadtam, pedig nem is vagyok bank! √Čs ma hozz√°k nyilv√°noss√°gra az √ļgynevezett elsz√°mol√°si t√∂rv√©nyt.

Amelynek eredm√©nyek√©ppen ‚Äď √°ll√≠totta a Minisztereln√∂k √ör ‚Äď egyharmadukkal biztosan cs√∂kkennek a t√∂rlesztŇĎr√©szletek.

Miut√°n az a p√©nz, amit a bankok tisztess√©gtelen√ľl elvettek, visszaj√°r, ez a legt√∂bb esetben √ļgy fog t√∂rt√©nni, hogy a m√©g fenn√°ll√≥ tartoz√°st ennyivel cs√∂kkenteni fogj√°k, teh√°t az emberek ad√≥ss√°ga is radik√°lisan cs√∂kkenni fog ennek k√∂vetkezt√©ben.

Advertisement

Ahhoz k√©pest, hogy milyen bonyolult (!!) k√©rd√©srŇĎl van sz√≥, gyors megold√°s v√°rhat√≥, √©s a Minisztereln√∂k √ör azt szeretn√©, ha 2015. j√ļlius 1-j√©n m√°r csak v√©letlenszerŇĪen akadna hitel, amely eset√©ben m√©g nem zajlott le az elsz√°mol√°s. Lesz mel√≥ el√©g, egyenk√©nt kell √ļjrasz√°molni minden hitelszerzŇĎd√©st, √ļgyhogy egy orsz√°g fog osztani √©s szorozni!

A bankok pedig ki fogj√°k fizetni ezeket az √∂sszegeket, √©s ha nincs ennyi most a bankokban, akkor majd a tulajdonosaik be fogj√°k oda tolni ezeket az √∂sszegeket, hogy a bankok tov√°bbra is mŇĪk√∂dhessenek, √©s egyben a b√≠r√≥s√°gi √≠t√©leteket is teljes√≠tni tudj√°k.

Advertisement

A Minisztereln√∂k √ör szerint p√©ld√°tlan, hogy a korm√°ny √©s a parlament a tisztess√©g logik√°ja (!!) alapj√°n teljes eg√©sz√©ben √°tvil√°g√≠tson egy az emberekkel szemben tisztess√©gtelen p√©nz√ľgyi manŇĎverrendszert (!!), √©s elsz√°moltassa a bankokat.

Olyan m√©g nem volt, hogy egyszer csak val√≥s√°gg√° v√°ljon az, hogy tisztess√©gtelennek lenni rossz √ľzlet, tisztess√©gesnek lenni meg j√≥ √ľzlet.

Advertisement

Mindazon√°ltal a modern p√©nz√ľgyi rendszerben a bankok n√©lk√ľl√∂zhetetlenek, √©s ha j√≥l kezelik ŇĎket, akkor a gazd√°s√°gnak √°ld√°s a l√©tez√©s√ľk. H√°t ez szerencse. Egy√©bk√©nt ha azt hitt√©tek volna, hogy az elsz√°mol√°si t√∂rv√©ny a devizahitelek forintos√≠t√°s√°r√≥l sz√≥l, akkor t√©vedtetek, ugyanis az ezt firtat√≥ k√©rd√©sre Orb√°n Viktor azt mondta, ez tov√°bbra is c√©l, "el akarjuk t√ľntetni a devizahitel-rendszert, mert meggy√∂tri az embereket, kiszolg√°ltatott helyzetbe hozza ŇĎket", √°m ezek a t√°rgyal√°sok m√©g el sem kezdŇĎdtek, "ez egy m√°sik t√∂rt√©net".

via MTI, fotó: Soós Lajos