​Egy ország fog osztani és szorozni, mondta Orbán Viktor

Illustration for article titled ​Egy ország fog osztani és szorozni, mondta Orbán Viktor

Még önmagához képest is harciasan beszélt ma reggel a rádióban a Miniszterelnök Úr! Akkorákat mosott be a bankoknak, hogy majdnem sírva fakadtam, pedig nem is vagyok bank! És ma hozzák nyilvánosságra az úgynevezett elszámolási törvényt.

Advertisement

Amelynek eredményeképpen – állította a Miniszterelnök Úr – egyharmadukkal biztosan csökkennek a törlesztőrészletek.

Miután az a pénz, amit a bankok tisztességtelenül elvettek, visszajár, ez a legtöbb esetben úgy fog történni, hogy a még fennálló tartozást ennyivel csökkenteni fogják, tehát az emberek adóssága is radikálisan csökkenni fog ennek következtében.

Advertisement

Ahhoz képest, hogy milyen bonyolult (!!) kérdésről van szó, gyors megoldás várható, és a Miniszterelnök Úr azt szeretné, ha 2015. július 1-jén már csak véletlenszerűen akadna hitel, amely esetében még nem zajlott le az elszámolás. Lesz meló elég, egyenként kell újraszámolni minden hitelszerződést, úgyhogy egy ország fog osztani és szorozni!

A bankok pedig ki fogják fizetni ezeket az összegeket, és ha nincs ennyi most a bankokban, akkor majd a tulajdonosaik be fogják oda tolni ezeket az összegeket, hogy a bankok továbbra is működhessenek, és egyben a bírósági ítéleteket is teljesítni tudják.

Advertisement

A Miniszterelnök Úr szerint példátlan, hogy a kormány és a parlament a tisztesség logikája (!!) alapján teljes egészében átvilágítson egy az emberekkel szemben tisztességtelen pénzügyi manőverrendszert (!!), és elszámoltassa a bankokat.

Olyan még nem volt, hogy egyszer csak valósággá váljon az, hogy tisztességtelennek lenni rossz üzlet, tisztességesnek lenni meg jó üzlet.

Advertisement

Mindazonáltal a modern pénzügyi rendszerben a bankok nélkülözhetetlenek, és ha jól kezelik őket, akkor a gazdáságnak áldás a létezésük. Hát ez szerencse. Egyébként ha azt hittétek volna, hogy az elszámolási törvény a devizahitelek forintosításáról szól, akkor tévedtetek, ugyanis az ezt firtató kérdésre Orbán Viktor azt mondta, ez továbbra is cél, "el akarjuk tüntetni a devizahitel-rendszert, mert meggyötri az embereket, kiszolgáltatott helyzetbe hozza őket", ám ezek a tárgyalások még el sem kezdődtek, "ez egy másik történet".

via MTI, fotó: Soós Lajos

Share This Story

Get our newsletter