Aki láthatósági karszalagot visel a háztetőn. Ettől eltekintve kedélyes, de kicsit unalmas Putyinra várni az Andrássy úton.

Egy saroknyira a Hősök terétől úgy 100 ember álldogálhat - itt húzódik a kordon széle, tovább senki sem mehet. Transzparens senkinél sincs, az emberek csendben beszélgetnek, ahogy hallgatóztam, leginkább viccek mennek az oroszok- hideg van - tél - magyar vagyok, befagy a seggem-vonalon. Idefelé egy darab ellentüntetőgyanús fickót láttam a Köröndön, Waszlavik-hajjal és nagy magyar zászlóval.

Ha bármi történne, jelentek, de az sem biztos, hogy erre jön-e majd a diktátor, mindenesetre a díszőrség felől dobpergés hallatszik.

UPDATE, 15:30: Szily László ujjai elfagytak és enyhe oroszvicc-mérgezés jeleit tapasztalja magán. A tömeg egy része káromkodik, másik fele az interneten nézi, hogy mit is kellene nézni.

Advertisement

15:47 Végre jött legalább egy helikopter, ez népszerűbb a korábbi szürke gémnél és vadkacsánál is.

15:49 Karrierem csúcsa, hogy az előttem bulizó társaság orosz kémnek nézett, az egyikük figyelmeztette is a másikat, hogy ne meséljen előttem szemtelen viccet.

15:52 Szól a zene a téren, talán Putyin az.

15:55 Ő volt az. Mire megkérdeztem magamban, hogy "Puszi, valami?", már el is haladt előttünk a Konvoj. Ami pont olyan volt, mint a világ összes konvoja. Őrület! Ja, és nemhogy tüntetés vagy köpködés nem volt, de egy hangos szó sem csattant el.

Advertisement

16:00 Feloldották az útzárat és végre láttam egy putyinista csajt orosz zászlóna burkolva.

Advertisement

16:04 És a végére itt van két remek kép a konvojról.