This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Egy-másfél év jár azért, ha hagyunk meghalni valakit

Két olyan ügyben is most hozott ítéletet a bíróság, amikor valaki magára hagyott egy haldoklót. Aki maga okozta a halált, az egy évet kapott, aki csak nem segített, az másfelet, hiába érvelt azzal a védője, hogy 64-es az IQ-ja.

A somogyi Mernyén élő, enyhén fogyatékos vagyonőr ugyan látta, hogy a szomszéd bácsi ájultan fekszik az udvarában, lecsúszott nadrággal a februári hidegben, de inkább a tévézést választotta, és bement a házba, a bácsi pedig megfagyott. Ő másfél évet kapott jogerősen.

Advertisement

Szintén jogerősen a harmadára, egy évre mérsékelték annak a szekszárdi fckónak a büntetését, aki a korábbi munkaadójához, egy idős asszonyhoz tört be egy éjjel. Ahogy a vállával benyomta az ajtót, jól megtaszította a zajra ott termő nőt, majd a kiáltozó sérültet befektette az ágyba, átkutatta a lakást, azzal lelépett, a néni pedig meghalt. A bíróság azért harmadolt, mert a szakértő szerint az asszony szívrohamban halt meg, amin akkor sem tudtak volna segteni, ha a betörő azonnal mentőt hív.

Share This Story

Get our newsletter