Kem√©nyedik a helyzet vid√©ken! Nagyvonal√ļ seg√©lyakci√≥ keret√©ben egy k√∂bm√©ter vizes fŇĪr√©szport √©s fat√∂rmel√©ket kapott a nagykanizsai Kalm√°r csal√°d. A katolikus karit√°sz embere elmagyar√°zta, hogy az√©rt, mert markol√≥val pakolt√°k a f√°t. Kalm√°r√©k √∂r√ľlhetnek, hogy nem port, sittet vagy r√©szeg k√∂zmunk√°sok darabjait kapt√°k t√ľzelŇĎnek!

De Kanizs√°hoz k√©pest Debrecen az igazi kem√©ny hely, ahol az √∂nkorm√°nyzat azt tervezi, hogy sz√°lank√©nt lop√°sg√°tl√≥zza a v√°rosi √°gy√°sokba ki√ľltetett tulip√°nokat. El sem tudom k√©pzelni, hogyan csin√°ln√°k, meg is k√©rdeztem az √∂nkorm√°nyzatt√≥l, ha megj√∂tt a v√°lasz, kiposztolom.

A nap √∂sszecsap√°sa Sz√°nt√≥don zajlik k√©t j√≥ √©rdek√©rv√©nyes√≠tŇĎ k√©pess√©gŇĪ lobbicsoport, a biciklist√°k √©s a b√©k√°k k√∂z√∂tt, egyelŇĎre az ut√≥bbiak gyŇĎzelm√©vel. A t√©ma az, hogy bringautat √©p√≠ten√©nek egy √Ārp√°d-kor √≥ta megl√©vŇĎ √∂sv√©nyre a r√©v √©s Sz√°nt√≥dpuszta k√∂z√∂tt, amire m√°r megvan a p√°ly√°zati p√©nz is, csak enged√©ly nem, mert az Illet√©kes Hivatal szerint az √ļt akad√°lyozn√° a b√©k√°kat a szabad halad√°sban. A sz√°nt√≥diak kiakadtak, n√©mi joggal, a b√©k√°k r√∂h√∂gnek az √ļsz√≥h√°rty√°jukba.