T√∂bb sz√°z kilom√©tert taxizott a 11 √©ves Alexis Waller miut√°n elsz√∂k√∂tt otthonr√≥l, hogy tal√°lkozzon egy 16 √©ves sr√°ccal, akivel m√©g k√©t √©vvel kor√°bban ismerkedtek meg. Az arkansasi Bryant-bŇĎl indult Florid√°ba, Atlant√°ban √©rt√©k utol a sz√ľlei √©s a rendŇĎrs√©g.

Alexis a nagymama zoknis fi√≥kj√°b√≥l ny√ļlt le 10 ezer doll√°rt, mert hol m√°shol tartan√° egy nagymama a dugip√©nzt, mint a zoknis fi√≥kban. A l√°ny √©jjel osont ki a h√°zb√≥l, egy k√∂zeli benzink√ļthoz s√©t√°lt, majd stoppolt. Egy vadidegen elvitte a 30 km-re fekvŇĎ Little Rock v√°rosba.

A l√°ny itt taxit fogott. A sofŇĎr nem k√ľl√∂n√∂sebben akadt fent a dolgon, amikor Alexis elmondta, hogy a floridai Jacksonville-be akar utazni, a f√©rfi csak annyit k√©rdezett, van-e p√©nze. A l√°ny megmondta, hogy van. Az √ļt 2500 doll√°rba ker√ľlt volna (ez kb 620 ezer forint), a taxis kapott is 1300 doll√°r elŇĎleget.

Alexis az elsŇĎ pontt√≥l indult a negyedikhez, a harmadikn√°l √©rt√©k utol a sz√ľlei

A sz√ľlŇĎk k√∂zben megtal√°lt√°k az levelet, amelyben Alexis k√∂z√∂lte vel√ľk, hogy akkor ŇĎ most elsz√∂k√∂tt otthonr√≥l, √©s felvett√©k a kapcsolatot a rendŇĎrs√©ggel. A rendŇĎr√∂k hamar kider√≠tett√©k, hogy melyik taxit√°rsas√°ggal utazik a l√°ny, √©s meg is tal√°lt√°k ŇĎt k√°b√© f√©l√ļton, Atlant√°ban. A sz√ľlŇĎk kilenc √≥ra alatt aut√≥k√°ztak √°t a m√°sik √°llamba, hogy hazavihess√©k a gyereket.

Advertisement

A taxis nem k√∂vetett el semmilyen bŇĪncselekm√©nyt, hiszen nem akart √°rtani a l√°nynak. A taxit√°rsas√°gn√°l azzal v√©dekeztek, hogy Alexis-en rengeteg smink volt, de ez a magyar√°zat egy 11 √©ves l√°ny eset√©ben el√©gg√© s√°nt√≠t. A sz√ľlŇĎk most olyan jogi szab√°lyoz√°st szeretn√©nek el√©√≠rni, amely megk√∂veteli a taxisokt√≥l, hogy az egyed√ľl utaz√≥, fiatalok eset√©ben gyŇĎzŇĎdjenek meg az utas kor√°r√≥l, feltehetŇĎen valamilyen igazolv√°ny bemutat√°s√°val.

Alexis egy√©bk√©nt √∂r√ľl is, hogy megtal√°lt√°k, mert √ļt k√∂zben r√°j√∂tt, hogy hib√°t k√∂vetett el, de nem volt n√°la telefon. Az apuka elmondta, hogy rengeteg idŇĎ lesz m√©g a b√ľntet√©sre, egyelŇĎre √∂r√ľlnek, hogy √©ps√©gben meglett a gyerek√ľk.

Advertisement

A 16 éves floridai srácnak egyébként fogalma sem volt, hogy Alexis meg akarja látogatni.

via Jezebel, kép KARK