Egy kislány államokon át taxizott, hogy találkozzon egy fiúval

Illustration for article titled Egy kislány államokon át taxizott, hogy találkozzon egy fiúval

Több száz kilométert taxizott a 11 éves Alexis Waller miután elszökött otthonról, hogy találkozzon egy 16 éves sráccal, akivel még két évvel korábban ismerkedtek meg. Az arkansasi Bryant-ből indult Floridába, Atlantában érték utol a szülei és a rendőrség.

Advertisement

Alexis a nagymama zoknis fiókjából nyúlt le 10 ezer dollárt, mert hol máshol tartaná egy nagymama a dugipénzt, mint a zoknis fiókban. A lány éjjel osont ki a házból, egy közeli benzinkúthoz sétált, majd stoppolt. Egy vadidegen elvitte a 30 km-re fekvő Little Rock városba.

A lány itt taxit fogott. A sofőr nem különösebben akadt fent a dolgon, amikor Alexis elmondta, hogy a floridai Jacksonville-be akar utazni, a férfi csak annyit kérdezett, van-e pénze. A lány megmondta, hogy van. Az út 2500 dollárba került volna (ez kb 620 ezer forint), a taxis kapott is 1300 dollár előleget.

Advertisement
Illustration for article titled Egy kislány államokon át taxizott, hogy találkozzon egy fiúval

Alexis az első ponttól indult a negyedikhez, a harmadiknál érték utol a szülei

A szülők közben megtalálták az levelet, amelyben Alexis közölte velük, hogy akkor ő most elszökött otthonról, és felvették a kapcsolatot a rendőrséggel. A rendőrök hamar kiderítették, hogy melyik taxitársasággal utazik a lány, és meg is találták őt kábé félúton, Atlantában. A szülők kilenc óra alatt autókáztak át a másik államba, hogy hazavihessék a gyereket.

Advertisement

A taxis nem követett el semmilyen bűncselekményt, hiszen nem akart ártani a lánynak. A taxitársaságnál azzal védekeztek, hogy Alexis-en rengeteg smink volt, de ez a magyarázat egy 11 éves lány esetében eléggé sántít. A szülők most olyan jogi szabályozást szeretnének eléírni, amely megköveteli a taxisoktól, hogy az egyedül utazó, fiatalok esetében győződjenek meg az utas koráról, feltehetően valamilyen igazolvány bemutatásával.

Alexis egyébként örül is, hogy megtalálták, mert út közben rájött, hogy hibát követett el, de nem volt nála telefon. Az apuka elmondta, hogy rengeteg idő lesz még a büntetésre, egyelőre örülnek, hogy épségben meglett a gyerekük.

Advertisement

A 16 éves floridai srácnak egyébként fogalma sem volt, hogy Alexis meg akarja látogatni.

via Jezebel, kép KARK

Share This Story

Get our newsletter