A Lóti és Futi jövő héten indul és úgy néz ki, mint egy rettenetesre sikerült trip.

Most kaptuk a sajtóközleményt, hogy jövő héten indul a Lóti és Futi nevű sorozat a köztévé gyerekcsatornáján, és egy hosszú szöveg kivételével az egyetlen kézzelfogható dolog az e-mailben ez a kép volt itt fenn. Ami alapján kicsit fenntartásokkal kezelem a sorozatot, mert hát ha egy kétszemélyes sitcomról készült sajtófotón nem lehet rendesen látni az egyik figurát, akkor vagy valamiről sebtiben kellett képet küldeni, vagy a képernyőn fog kiderülni, hogy igazából lila Kövér László-feje van.

A két szereplőt egyébként tényleg Lótinak és Futinak hívják, itt van a hivatalos ismertető róluk:

Lóti és Futi, a két elválaszthatatlan jóbarát bőrébe két bábszínész bújt. Mátyás Zoltán személyesíti meg Lótit, a bumfordi, csetlő-botló figurát, aki mindig mindent elront, elfelejt, emiatt gyakran kerül bajba. Ugyanakkor hatalmas szíve van, óriási a fantáziája, szereti néha kiszínezni a valóságot. A legesleghűségesebb barát, bármit megtenne Futiért, akit Érsek-Csanádi Györgyi színésznő kelt életre.

Futi szorgalmas, rendszerető, gyors felfogású, de kissé cinikus, és sokat aggódik. Néha szeret okoskodni, és kioktatni másokat, felnőttesebbnek érzi magát Lótinál, aki viszont bármilyen szamárságot csinál, mindig számíthat rá.

Lóti fél a sötéttől, a békáktól, a struccoktól és a menyétektől, de ezt nem szégyelli, akárcsak másokat, magát is olyannak fogadja el, amilyen. Rendetlen és kicsit lusta, nem rajong az iskoláért, szívesebben aludna reggelenként. Kicsit nehezen olvas és nem tud úszni. Futi szeret tévét nézni, focizni, főzni, takarítani, társasozni, de a legjobban olvasni. Jó tanuló és tájékozott, szeret megtréfálni másokat. Kicsit rosszul lát, de szégyell szemüveget viselni, ahogy azt is utálja, hogy kistermetű.

Advertisement

A sorozatot zöld háttér előtt forgatták, tehát csak a nagy bábok igaziak benne. A forgatókönyvet többek között Divinyi Réka (Szabadság, szerelem, Társas játék, Valami Amerika 2.) írta. A 3-6 perces részeket szeptember 16-tól kezdik el adni az M2-őn, a készítők rögtön leforgattak belőle 60 részt.

Dehát én egy cinikus felnőtt vagyok és nem is nekem szól ez az egész, hanem:

A humor alapvetően a figurák karakterjegyeiből és az adott szituációból fakad úgy, hogy a 4-5 éveseknek is érthető legyen, de a 6-9 éves, vagy esetleg az idősebb korosztály is szórakoztatónak találja.

Advertisement

Szóval én csak huhogok, de alig várom, hogy lássak ebből bármit is.

De ha játszottatok a kilencvenes években PC-s kalandjátékokkal, akkor ismerős lehet a nagyon fura, keszekusza vonalakban kígyózó padló, a fura perspektívájú ablak és a két, majdnem zöld és lila főszereplő. Csak ennyit mondok: