Mi t√∂rt√©nik, amikor egy meg√°ll√≠thatatlan erŇĎ tal√°lkozik egy mozd√≠thatatlan t√°rggya? A vil√°g legnagyobb alag√ļtf√ļr√≥ g√©pezet√©t √ļgy tervezt√©k, hogy semmi se √°lljon az √ļtj√°ba. December elej√©n meg√°ll√≠totta valami.

Ahhoz k√©pest, hogy a Bertha fant√°zianevŇĪ g√©pezet december 6-√°n √ľtk√∂z√∂tt valamibe, a m√©rn√∂k√∂k m√©g mindig nem tudj√°k, hogy pontosan mi lehet az akad√°ly, √©s egyelŇĎre csak a rejt√©lyes t√°rgyk√©nt hivatkoznak r√°. Spekul√°lni lehet, szerintem p√©ld√°ul egy √≥ri√°sgy√≠kot tal√°ltak, amit siker√ľlt fel√©breszteni √©s nemsok√°ra lez√ļd√≠tja m√©rg√©t a vil√°gra, de sim√°n lehet, hogy egy els√ľllyedt metr√≥kocsi, vagy valami hatalmas dzsuva m√©g Seattle m√ļltj√°b√≥l. B√°rmi is az, az √∂t emelet magas, 20 emberrel dolgoz√≥, 1,6 milli√°rd doll√°rba ker√ľlt, egy√©bk√©nt aut√≥p√°ly√°nak haszn√°lt alagutat √°s√≥ Bertha egyszerŇĪen meg√°llt tŇĎle.

Az √©p√≠tkez√©s egyik vezetŇĎje azt mondta a New York Times-nak, hogy ak√°rmennyire is hangzik k√∂nnyŇĪnek a dolog, az√©rt nem lehet kikukkantani a vezetŇĎf√ľlk√©bŇĎl √©s egyszerŇĪebn megn√©zni, m√©g mindig azon dolgoznak, hogyan tudn√°nak olyan k√∂r√ľlm√©nyeket teremteni, amivel meg lehet n√©zni a f√ļr√≥fej elŇĎtti r√©szt. Chris Nixon szerint egy√©bk√©nt biztos egy hatalmas kŇĎdarabr√≥l van sz√≥.

[Gizmodo]