Illustration for article titled Egy hatalmas hír a mi kis jégkorongos szubkultúránkból

Nagy Gergő hokijátékos try-out szerződést kapott az NHL-es St. Louis Bluestól. Ez persze még nem azt jelenti, hogy játszani is fog a világ legjobb bajnokságában, hanem csak azt, hogy a csapattal edz nyáron, és sok társával együtt esélyt kap arra, hogy beküzdje magát a keretbe.

Advertisement

Már az is csoda dolog lenne, ha előszezonmeccseken lehetőséget kapna. Nagy Gergő 25 éves lesz ősszel, Dunaújvárosban nevelkedett, ifiként eltöltött egy időt Salzburgban, aztán a Fehérvár EBEL-csapatában tolt néhány szezont. Ott kicsit megrekedt, de a Mol ligás Miskolcban új erőre kapott, a tavalyi szezont Érsekújváron kezdte, a tengerentúlon folytatta, a CHL-ben (ez a 3-4. legerősebb liga odaát), a végén pedig az AHL-es (ez meg a 2. legerősebb) Chicago Wolves szerződtette. Ha ősszel esetleg nem férne be a Bluesba, akkor marad a Wolves, az is szuper.

Magyar hokis még soha nem lépett jégre az NHL-ben, Szuper Levente kapus ült néhányszor a padon, preseasonig pedig Vas János is jutott még, akinek stabil AHL-idénye is volt. Nagy Gergőt nem draftolták annak idején, vagány teljesítmény, amit művelt.

Advertisement

Minden további részlet itten.

Share This Story

Get our newsletter