This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Egy cinkes helyreigazítás története

Valótlanul közöltük, hogy Halkó Gabriellának lakása van a Szerb utcában. Ő viszont egy olyan cikk helyreigazítására kért minket, amit nem is a Cink írt. Mi mégis megtettük. Megírom, hogy miért.

Kezdem a lényeggel, mert ez a része nem vicces, és egy másik helyreigazító posztban is leközöltük:

Egy június 8-ai posztban valótlanul írtuk, hogy Halkónak lakása van a Szerb utcában.

Advertisement

Ami vicces az az, hogy ezt a helyreigazító posztot egy olyan ügyvédi levél hatására közlöm, amiben ez szerepelt:

Illustration for article titled Egy cinkes helyreigazítás története
Advertisement

Ahogy megláttam, gyorsan végiggondoltam, és tudtam, hogy jogos a kérésük. Az történt ugyanis, hogy ügyetlenül fogalmaztam, amikor a Habony Árpád új lakhelyéről szóló posztban azt írtam, hogy

Az ismert tanácsadó láthatólag igencsak kedveli a Belváros Duna közeli részét, hiszen korábban sajtóhírek szerint a Szerb utca 9. szám alatt lakott, az önkormányzat által az illusztris, tűz közeli, jellemzően a Rogán-féle Városházán dolgozó lakók miatt szépen felújíttatott műemlékben, és gyakran látni ügyet intézni a környék vendéglátóhelyein.

A Szerb utcában önkormányzati vezetők mellett lakása volt annak a Halkó Gabriellának, aki szintén sajtóhírek szerint Jáksó László korábbi életársa és állandó üzleti partnere, és aki a Figyelő információja szerint Habonyt jelenleg is alkalmazza egy cégében.

Advertisement

Az általam leírtakhoz képest annyi tudható csak ugyanis, hogy a Halkó Gabriella név ki volt írva a ház egyik kapucsengőjére. Azt azonban nem tudhatom, hogy a két személy azonos-e, illetve hogy a csengőre kiírt személynek ténylegesen van-e ott saját lakása, vagy akárcsak ott lakik-e.

Szóval a helyreigazítás minden pereskedés nélkül jogos. Ráadásul beugrott, hogy a poszt élesítése után egy ismerős figyelmeztetett is, hogy Halkó ugyanezért már nyert pert mások ellen, így át is akartam fogalmazni, csak befutott valami sürgős hír, és kiment a fejemből. Szóval tényleg én csesztem el.

Advertisement

Ez még nem is lenne vicces, az viszont az, hogy amint elolvastam az ügyvédi levelet, egészen meglepődtem, hogy olyan unalmas címmel írtam volna posztot. Mintha másra emlékeznék! És rákerestem. Így derült ki, hogy Halkó ügyvédje a Népszava “Habony Árpád új lakhelyén jártunk” című cikkét igazítná helyre velem. Ezt azonban nem tehetem meg sajnos. Én ugyanis Igazi palotában lakik Habony Árpád címmel írtam bejegyzést. Amit ezennel helyre is igazítottam.

És hogy mi lehetett a tévesztés oka? Halkó ügyvédje gondolom éppen végiglevelezi-pereli a fél sajtót megint.

Share This Story

Get our newsletter