Val√≥tlanul k√∂z√∂lt√ľk, hogy Halk√≥ Gabriell√°nak lak√°sa van a Szerb utc√°ban. Ňź viszont egy olyan cikk helyreigaz√≠t√°s√°ra k√©rt minket, amit nem is a Cink √≠rt. Mi m√©gis megtett√ľk. Meg√≠rom, hogy mi√©rt.

Kezdem a l√©nyeggel, mert ez a r√©sze nem vicces, √©s egy m√°sik helyreigaz√≠t√≥ posztban is lek√∂z√∂lt√ľk:

Egy j√ļnius 8-ai posztban val√≥tlanul √≠rtuk, hogy Halk√≥nak lak√°sa van a Szerb utc√°ban.

Ami vicces az az, hogy ezt a helyreigaz√≠t√≥ posztot egy olyan √ľgyv√©di lev√©l hat√°s√°ra k√∂zl√∂m, amiben ez szerepelt:

Ahogy megl√°ttam, gyorsan v√©giggondoltam, √©s tudtam, hogy jogos a k√©r√©s√ľk. Az t√∂rt√©nt ugyanis, hogy √ľgyetlen√ľl fogalmaztam, amikor a Habony √Ārp√°d √ļj lakhely√©rŇĎl sz√≥l√≥ posztban azt √≠rtam, hogy

Az ismert tan√°csad√≥ l√°that√≥lag igencsak kedveli a Belv√°ros Duna k√∂zeli r√©sz√©t, hiszen kor√°bban sajt√≥h√≠rek szerint a Szerb utca 9. sz√°m alatt lakott, az √∂nkorm√°nyzat √°ltal az illusztris, tŇĪz k√∂zeli, jellemzŇĎen a Rog√°n-f√©le V√°rosh√°z√°n dolgoz√≥ lak√≥k miatt sz√©pen fel√ļj√≠ttatott mŇĪeml√©kben, √©s gyakran l√°tni √ľgyet int√©zni a k√∂rny√©k vend√©gl√°t√≥helyein.

A Szerb utc√°ban √∂nkorm√°nyzati vezetŇĎk mellett lak√°sa volt annak a Halk√≥ Gabriell√°nak, aki szint√©n sajt√≥h√≠rek szerint J√°ks√≥ L√°szl√≥ kor√°bbi √©let√°rsa √©s √°lland√≥ √ľzleti partnere, √©s aki a FigyelŇĎ inform√°ci√≥ja szerint Habonyt jelenleg is alkalmazza egy c√©g√©ben.

Advertisement

Az √°ltalam le√≠rtakhoz k√©pest annyi tudhat√≥ csak ugyanis, hogy a Halk√≥ Gabriella n√©v ki volt √≠rva a h√°z egyik kapucsengŇĎj√©re. Azt azonban nem tudhatom, hogy a k√©t szem√©ly azonos-e, illetve hogy a csengŇĎre ki√≠rt szem√©lynek t√©nylegesen van-e ott saj√°t lak√°sa, vagy ak√°rcsak ott lakik-e.

Sz√≥val a helyreigaz√≠t√°s minden peresked√©s n√©lk√ľl jogos. R√°ad√°sul beugrott, hogy a poszt √©les√≠t√©se ut√°n egy ismerŇĎs figyelmeztetett is, hogy Halk√≥ ugyanez√©rt m√°r nyert pert m√°sok ellen, √≠gy √°t is akartam fogalmazni, csak befutott valami s√ľrgŇĎs h√≠r, √©s kiment a fejembŇĎl. Sz√≥val t√©nyleg √©n csesztem el.

Ez m√©g nem is lenne vicces, az viszont az, hogy amint elolvastam az √ľgyv√©di levelet, eg√©szen meglepŇĎdtem, hogy olyan unalmas c√≠mmel √≠rtam volna posztot. Mintha m√°sra eml√©kezn√©k! √Čs r√°kerestem. √ćgy der√ľlt ki, hogy Halk√≥ √ľgyv√©dje a N√©pszava ‚ÄúHabony √Ārp√°d √ļj lakhely√©n j√°rtunk‚ÄĚ c√≠mŇĪ cikk√©t igaz√≠tn√° helyre velem. Ezt azonban nem tehetem meg sajnos. √Čn ugyanis Igazi palot√°ban lakik Habony √Ārp√°d c√≠mmel √≠rtam bejegyz√©st. Amit ezennel helyre is igaz√≠tottam.

Advertisement

√Čs hogy mi lehetett a t√©veszt√©s oka? Halk√≥ √ľgyv√©dje gondolom √©ppen v√©giglevelezi-pereli a f√©l sajt√≥t megint.