Egész Európa szenved a kánikulától, de senki sem annyira, mint a britek

Illustration for article titled Egész Európa szenved a kánikulától, de senki sem annyira, mint a britek

Nekünk még egész jó dolgunk van a 30 fok körüli csúcshőmérsékletekkel, tőlünk nyugatra már a 40-et nyaldossa a hőmérő higanyszála, és rekordokat is dönt.

Advertisement

Ahogy a hó és a nagy hideg, úgy a kirívó forróság sem olyan gyakori Nagy-Britanniában, és ők mindkettőtől látványosan szenvednek. Az egész Nyugat-Európát érintő hőhullám csaknem évtizedes hőrekordokat fenyeget, és mivel a briteknél már akkor vészhelyzet van, ha nagy néha 30 foknál melegebb lesz, képzelhető, mi történik most.

A Guardian például percről-percre blogolja a kánikulát, miután kiderült, hogy még sose mértek ott ilyen forró júliusi napot, mint ma (36,7 celsius fok), és amiből kiderül, hogy az idősek, terhes nők és a krónikus betegségekkel küzdők számára nem javasolják, hogy utcára menjenek, a vonatokra pedig a felpúpozódott sínek miatt sebességkorlátozást írtak elő.

Advertisement

A Daily Mail pedig képgalériát közöl minden idők legforróbb wimbledoni teniszversenyéről, ahol már elájult egy labdaszedő fiú a hőségtől, de nézőket is el kellett látni. Az újságok érezhető büszkeséggel írják, hogy London melegebb most, mint Barcelona vagy Athén.

A pünkösdi királyságnak azonban hamarosan vége, hiszen rövidesen Európa többi részét is utoléri a végzete, így bennünket is, és a hétvégén már igazi kánikula lesz Magyarországon is.

Advertisement

Fotó: AP Images

Share This Story

Get our newsletter