This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Egész életére börtönben maradhat a pedofil Gary Glitter

Illustration for article titled Egész életére börtönben maradhat a pedofil Gary Glitter

A hetvenes évek popsztárját több évtizeddel ezelőtti ügyekben, 8, 12 és 13 éves lányok megrontásában találta bűnösnek az esküdtszék.

Advertisement

Glitterről (eredeti neve Paul Gadd) 1997-től szinte csak pedofilbotrányai miatt hallani: 1999-ben négy hónapos börtönbüntetésre ítélték, mert rengeteg letöltött gyerekpornót találtak a gépén. 2002-től 2008-ig pedig Kambodzsától Vietnamig több börtönt is megjárt ugyanezen tematika miatt.

A mostani ítélet a Jimmy Savile-fél pedofilbotrányhoz kapcsolódik, az egykori tévés műsorvezető ellen valló korábbi áldozatok példáján felbátorodva voltak, akik Glittert vádolták hasonlókkal, melyeket sikerei csúcsán, a 70-es években, illetve a 80-as években követett el. Az énekest 2012-ben tartóztatták le, az ügyét pedig most tárgyalták.

Advertisement

Glitter ugyan tagadott, de az esküdtszék bűnösnek találta, a bíró pedig úgy döntött, hogy a február 27-i ítélethirdetésig börtönben marad, és komoly esély van rá, hogy életfogytiglani börtönre ítélik majd.

Itt olvasható több részlet az ügyről.

Fotó: Getty Images

Share This Story

Get our newsletter