Edward Snowden bemegy Moszkvában a magyar Paprika boltba

Illustration for article titled Edward Snowden bemegy Moszkvában a magyar Paprika boltba

Figyelem, két hír egy áráért! Magyarok, kémek, paprika!

Első hír!

Megnyílt az első Paprika bolt Moszkvában, amit a nem túl fantáziadús Paprika Kft. grundolt már egy ideje. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ott volt a megnyitón és azt mondta, hogy a tervek szerint 10-15 hasonló boltot terveznek nyitni Oroszországban.

Az első, nagyjából kétszáz négyzetméteres alapterületű boltban a szalámik, húsáruk, borok, pálinkák, csokoládék, sörök mellett büfé is működik, ahol tradicionális magyar ételeket kínálnak.

Advertisement

A boltok franchise-rendszerben fognak működni, az orosz és a magyar tulajdonosok minden egymilliónál több lakóval rendelkező városban fognak nyitni egyet.

forrás: kormany.hu

Második hír!

Edward Snowden, a Prism-rendszer szivárogtatója és Amerika jelenleg legjobban keresett menekülő embere megkapta a papírjait, hogy elhagyhassa a seremetyjevói repteret és belépjen Oroszország területére. Több mint egy hónapig rostokolt a reptéren.

Advertisement

Ügyvédje azt állítja, hogy Snowden Oroszországban szeretne maradni és az orosz kultúrát kívánja tanulmányozni. Hogy a megpattant kém valóban kapott olyan papírokat amikkel elhagyhatná a repteret, nos, ezt az ügyvéd nem cáfolta és nem is erősítette meg.

Advertisement

forrás: AP

Fotó: AP

Share This Story

Get our newsletter