Több mint nyolc éve van fönt ez a fantasztikus videó a YouTube-on. Gyurcsány Ferenc egy bárgyú filmvígjáték főhősét alakítja benne, és teljesen érthetetlen módon egyikünk sem látta még a Cink-szerkesztőségből. Egészen máig.

Teljesen véletlenül került elém a Tumblren a Münchausen parókája mikroblogról egy Coub, melyet ebből videóból csináltak. És ez a videó parádés: tényleg olyan, mintha a Dumb és Dumberből kimaradt jelenet lenne – vagy képzelj ide bármilyen hasonló filmet.

Gyurcsány Ferenc angolul, fejhangon próbál turistákat fagylaltozásra bírni, és amikor nem sikerül, vállrándítással nyugtázza. Ennyi a videó, hét másodperc, de nem lehet vele betelni.

Főleg érthetetlen azonban, hogy eddig hogy az istenben maradhatott pont titokban előttem egy ilyen kincs, amikor hosszú-hosszú ideje hatalmas rajongója vagyok a volt miniszterelnök szerepléseinek. Még rejtélyesebb, hogy a többiek sem ismerték, de valakik mégis látták már 140 ezerszer. Bár lehet, hogy ezt egyetlen ember hozta össze, a videó ugyanis tényleg hipnotikus.

Úgyhogy ezzel a poszttal fordulok a világ közvéleményéhez:

  • mi ez a videó?
  • honnét van?
  • miért nem látta már mindenki az országból, akinek van internet-hozzáférése?
  • miért beszél idióta magas hangon Gyurcsány?
  • miért, miért, miért?