Illustration for article titled Eddig hét halott Szlavjanszkban, az oroszok hadgyakorlatoznak

A legfrissebb hírek szerint az ukránok leállították az általuk terroristaellenesnek nevezett akciót a hetek óta oroszbarát fegyveresek által uralt Szlavjanszk városában. Mindez azután történt, hogy Oroszország válaszlépésként hadgyakorlatot kezdett az ukrán határ közelében.

Minden korábbinál nagyobb a polgárháború, illetve a külföldi beavatkozás veszélye Kelet-Ukrajnában, miután hivatalos közlések szerint eddig heten – a felkelők szerint tizenhárman – vesztették életüket a Szlavjanszk ellenőrzéséért folytatott harcokban. Az ukrán erők megtámadták az oroszbarát fegyvereseket és több ellenőrző pontot megsemmisítettek.

Advertisement

Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal vádolta az ukrán kormányt, hogy háborút kezdett saját népe ellen, és jelezte, hogy ennek következményei lesznek. Oroszország bejelentette, hogy hadgyakorlatot indít Rosztov megyében, az ukrán határ közelében. Ukrajna válaszul leállította a szlavjanszki akciót, a lépést azzal indokolva, hogy egyre nagyobb az esély az orosz csapatok inváziójára.

Mindeközben Barack Obama amerikai elnök újabb szankciókkal fenyegette meg Oroszországot arra az esetre, ha beavatkozna a kelet-ukrajnai konfliktusba.

Advertisement

A helyzet percről percre fokozódik.

Share This Story

Get our newsletter