A legfrissebb hírek szerint az ukránok leállították az általuk terroristaellenesnek nevezett akciót a hetek óta oroszbarát fegyveresek által uralt Szlavjanszk városában. Mindez azután történt, hogy Oroszország válaszlépésként hadgyakorlatot kezdett az ukrán határ közelében.

Minden kor√°bbin√°l nagyobb a polg√°rh√°bor√ļ, illetve a k√ľlf√∂ldi beavatkoz√°s vesz√©lye Kelet-Ukrajn√°ban, miut√°n hivatalos k√∂zl√©sek szerint eddig heten ‚Äď a felkelŇĎk szerint tizenh√°rman ‚Äď vesztett√©k √©let√ľket a Szlavjanszk ellenŇĎrz√©s√©√©rt folytatott harcokban. Az ukr√°n erŇĎk megt√°madt√°k az oroszbar√°t fegyvereseket √©s t√∂bb ellenŇĎrzŇĎ pontot megsemmis√≠tettek.

Vlagyimir Putyin orosz eln√∂k azzal v√°dolta az ukr√°n korm√°nyt, hogy h√°bor√ļt kezdett saj√°t n√©pe ellen, √©s jelezte, hogy ennek k√∂vetkezm√©nyei lesznek. Oroszorsz√°g bejelentette, hogy hadgyakorlatot ind√≠t Rosztov megy√©ben, az ukr√°n hat√°r k√∂zel√©ben. Ukrajna v√°laszul le√°ll√≠totta a szlavjanszki akci√≥t, a l√©p√©st azzal indokolva, hogy egyre nagyobb az es√©ly az orosz csapatok inv√°zi√≥j√°ra.

Mindek√∂zben Barack Obama amerikai eln√∂k √ļjabb szankci√≥kkal fenyegette meg Oroszorsz√°got arra az esetre, ha beavatkozna a kelet-ukrajnai konfliktusba.

Advertisement

A helyzet percrŇĎl percre fokoz√≥dik.