Ebolát kíván a bevándorlóknak a francia főfasiszta

Illustration for article titled Ebolát kíván a bevándorlóknak a francia főfasiszta

Három hónap alatt megoldaná a világ népesedési problémáját a közép-afrikai dögvész, javasolta kedden Jean-Marie Le Pen. A lánya által vezetett Nemzeti Front vezet jelenleg a francia közvéleménykutatásokban az EP-választás előtt.

Advertisement

Marine Le Pen azóta talán kétszer is meggondolná, hogy odaadja-e 85 éves apjának a mikrofont, aki egy kedd esti Marseilles-i választási nagygyűlés előtti koktélpartin tette virológiai alapú demográfiai megfigyelését. „Monseigneur Ebola három hónap alatt megoldaná” – mondta az öreg fasiszta az újságíróknak, a világ népességének növekedésére, és az ebből a megnövekedett népességből Franciaországba áramló bevándorlókra, azaz a semmirekellő muzulmánokra és a semmirekellő négerekre, valamint a semmirekellő muzulmán négerekre utalva.

Illustration for article titled Ebolát kíván a bevándorlóknak a francia főfasiszta
Advertisement

A Nemzeti Front hasonló problémákkal néz szembe, mint a magyar Jobbik: a párt idővel csak úgy tud növekedni, ha a tévében nagyon hülyén mutató zsidózást és cigányozást – valamint a Franciaországban főprofilnak számító bevándorlózást – kicsit visszafogja, és megpróbál úgy tenni, mintha nem lenne fasiszta. Marine Le Pen három éve örökölte meg a pártot apjától, és egészen kedd esti Mikola-pillanatáig nagyon ügyesen végezte ezt az egész embert kívánó feladatot: a párt jelenleg 23–25%-on áll a közvélemény-kutatások szerint, a vasárnapi választásokon jó eséllyel verni fogja a jobbközepet és az uralkodó szocialistákat is.

A hemorrágiás lázak csoportjába tartozó ebolát az azonos nevű kongói folyóról elnevezett ebolavírus okozza. A szörnyű betegség az áldozatok 90%-át megöli, úgy, hogy orrukon-szájukon-fülükön-bőrükön dől a vér. Egy dél-szudáni textilgyár dolgozói voltak a betegség első áldozatai, 1976-ban. A kór jelenleg Nyugat-Afrikában pusztít, a guineai eredetű járványnak február óta 168 halálos áldozata van.

Advertisement

Fotó: AP Photo/Christine Nesbitt (a 2001-es gaboni ebolajárvány idején készült) és AP Photo/Claude Paris (a keddi Nemzeti Front-gyűlésen készült)

Share This Story

Get our newsletter