H√°rom h√≥nap alatt megoldan√° a vil√°g n√©pesed√©si probl√©m√°j√°t a k√∂z√©p-afrikai d√∂gv√©sz, javasolta kedden Jean-Marie Le Pen. A l√°nya √°ltal vezetett Nemzeti Front vezet jelenleg a francia k√∂zv√©lem√©nykutat√°sokban az EP-v√°laszt√°s elŇĎtt.

Marine Le Pen az√≥ta tal√°n k√©tszer is meggondoln√°, hogy odaadja-e 85 √©ves apj√°nak a mikrofont, aki egy kedd esti Marseilles-i v√°laszt√°si nagygyŇĪl√©s elŇĎtti kokt√©lpartin tette virol√≥giai alap√ļ demogr√°fiai megfigyel√©s√©t. ‚ÄěMonseigneur Ebola h√°rom h√≥nap alatt megoldan√°‚ÄĚ ‚Äď mondta az √∂reg fasiszta az √ļjs√°g√≠r√≥knak, a vil√°g n√©pess√©g√©nek n√∂veked√©s√©re, √©s az ebbŇĎl a megn√∂vekedett n√©pess√©gbŇĎl Franciaorsz√°gba √°raml√≥ bev√°ndorl√≥kra, azaz a semmirekellŇĎ muzulm√°nokra √©s a semmirekellŇĎ n√©gerekre, valamint a semmirekellŇĎ muzulm√°n n√©gerekre utalva.

A Nemzeti Front hasonl√≥ probl√©m√°kkal n√©z szembe, mint a magyar Jobbik: a p√°rt idŇĎvel csak √ļgy tud n√∂vekedni, ha a t√©v√©ben nagyon h√ľly√©n mutat√≥ zsid√≥z√°st √©s cig√°nyoz√°st ‚Äď valamint a Franciaorsz√°gban fŇĎprofilnak sz√°m√≠t√≥ bev√°ndorl√≥z√°st ‚Äď kicsit visszafogja, √©s megpr√≥b√°l √ļgy tenni, mintha nem lenne fasiszta. Marine Le Pen h√°rom √©ve √∂r√∂k√∂lte meg a p√°rtot apj√°t√≥l, √©s eg√©szen kedd esti Mikola-pillanat√°ig nagyon √ľgyesen v√©gezte ezt az eg√©sz embert k√≠v√°n√≥ feladatot: a p√°rt jelenleg 23‚Äď25%-on √°ll a k√∂zv√©lem√©ny-kutat√°sok szerint, a vas√°rnapi v√°laszt√°sokon j√≥ es√©llyel verni fogja a jobbk√∂zepet √©s az uralkod√≥ szocialist√°kat is.

A hemorr√°gi√°s l√°zak csoportj√°ba tartoz√≥ ebol√°t az azonos nevŇĪ kong√≥i foly√≥r√≥l elnevezett ebolav√≠rus okozza. A sz√∂rnyŇĪ betegs√©g az √°ldozatok 90%-√°t meg√∂li, √ļgy, hogy orrukon-sz√°jukon-f√ľl√ľk√∂n-bŇĎr√ľk√∂n dŇĎl a v√©r. Egy d√©l-szud√°ni textilgy√°r dolgoz√≥i voltak a betegs√©g elsŇĎ √°ldozatai, 1976-ban. A k√≥r jelenleg Nyugat-Afrik√°ban puszt√≠t, a guineai eredetŇĪ j√°rv√°nynak febru√°r √≥ta 168 hal√°los √°ldozata van.

Advertisement

Fot√≥: AP Photo/Christine Nesbitt (a 2001-es gaboni ebolaj√°rv√°ny idej√©n k√©sz√ľlt) √©s AP Photo/Claude Paris (a keddi Nemzeti Front-gyŇĪl√©sen k√©sz√ľlt)