Mert csak itt nem lenne elég 844 euró egy szobára, viszont az összes többi még versenyben van a mai árak alapján.

A honvédelmi minisztert a Blikk buktatta le: a politikus három éve magának és a titkárságvezetőjének is 125 932 forintnyi szállásköltséget (összesen negyedmillió forintot) számolt el egyetlen éjszakára Párizsban. Szajlai Mónika azóta már nem titkárságvezető, hanem Hende élettársa, noha a miniszter szerint csak 2013 végén jöttek össze, miután ő már elvált a feleségétől.

A Blikk közérdekű adatigénylés útján kapta meg az adatokat a minisztériumtól, és ebből az is kiderült, hogy a politikus és 17 évvel fiatalabb partnere egy ünnepi Liszt-koncertet látogatott meg, és a beszámoló szerint részt vettek egy szentmisén is, valamint megünnepelték Szajlai szülinapját.

Talán még a párizsi luxusnál is szebb a Blikk cikkének utolsó mondata: Hende élettársa jelenleg két állami cégnél is vezető beosztásban dolgozik, a jegybankhoz tartozó Állami Pénzverő Zrt.-nél és a Diósgyőri Papírgyár Zrt.-nél, utóbbinál igazgatósági tagnak nevezték ki.

Advertisement

Az Együtt azóta már lemondásra szólította fel Hende Csabát. Nyilván le fog mondani, hiszen ebben az országban ez így szokás.