A bajai polg√°rmester agressz√≠v, k√©rdŇĎre von√≥ hang√ļ lev√©llel pr√≥b√°lta beijeszteni azt, aki ny√≠ltan t√°mogatni merte a baloldal akkori √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎjel√∂ltj√©t, Zsig√≥ k√©sŇĎbbi v√°laszt√°si ellenfel√©t, Teket Melind√°t. Itt a teljes sz√∂veg.

M√©g tavaly ŇĎsszel kereste meg lev√©lben a polg√°rmester-Fidesz-sz√≥vivŇĎ azokat a bajaiakat, akik a Bajai T√ľk√∂r c√≠mŇĪ lapban n√©vvel v√°llalt√°k, hogy t√°mogatj√°k a balos ellenz√©ki lista jel√∂ltj√©t - √≠rta az Index. Zsig√≥ az√©rt rontott r√°juk az egyszerre lelkismeret√©bresztŇĎ √©s fenyegetŇĎ hangv√©telŇĪ lev√©llel, mert felh√°borodott a Szolidarit√°s mozgalom akkoriban rendezett t√ľntet√©s-performansz√°n, amelyiken led√∂nt√∂tt√©k √©s sz√©tszabdalt√°k Orb√°n Viktor √©letnagys√°gn√°l nagyobb hungarocell szobr√°t.

A levél egy csomó szóból áll, mégis olyan hatást kelt, mintha Zsigó csak annyit írt volna le: "Apafej, figyellek!"

Advertisement

‚ÄěTudnom kell, hogy a ‚Äď t√∂rt√©ntek ut√°n ‚Äď visszavonja-e t√°mogat√°s√°t, k√∂z√∂ss√©gv√°llal√°s√°t a fenti szervezetekkel √©s jel√∂ltj√ľkkel? V√°rom megnyugtat√≥ v√°lasz√°t!"

Ez a lev√©l passz√≠v-agressz√≠v z√°rlata: Budapesten se egyszerŇĪ √©lni, de egy Baj√°hoz hasonl√≥ telep√ľl√©sen n√©ha igaz√°n nyomaszt√≥ lehet, ha az ember ny√≠ltan hangoztatja a politikai v√©lem√©ny√©t.