Élő egyenes adásban mutatkozott be a török szurkolóknak a Bursaspor legfrissebb szerzeménye, aki még tanulja a krokodiljárást. Mellesleg kinek lett igaza? Nekem, hiszen tényleg nem a Herthához ment.

Dzsudzsák Balázst a klub honlapján lehetett nézni, amint egy tolmács segítségével, angolul válaszolt egy riporter kérdéseire. A zöld-fehérbe öltözött Dzsudzsi egész jól beszél angolul (mondjuk évekig így is kommunikált a csapattársaival, szóval érthetően), és rutinosan kitért az olyan kérdések elől is, amik mondjuk össze akarták ugrasztani a csapat jelenlegi pontrúgás-felelősével.

Advertisement

A nézőket Salam aleikummal köszöntő (és a fenti videón általuk ünnepelt) szélső a szokásos lózungokon kívül elmondta még, hogy

  • tetszik neki a város, van egy jó bevásárlóközpont is
  • hét gólos célt tűzött ki magának
  • meglepődött, hogy milyen jó meleg van
  • még nem tudja ugyan a krokodiljárást, ami a klub hagyományos gólöröme, de edzéseken gyakorolni fogja
  • és bármelyik poszton vállalja a játékot, de tudja magáról, hogy a bal szélen a legjobb
  • az Európa Ligában indulásra jogosító helyezés a minimum a szezon végén számára.
Advertisement

A magyar válogatott csapatkapitánya ma délután írt alá a török csapathoz, miután szerinte a Herthánál csak Dárdai Pál vezetőedző gondolta komolyan a szerződtetését, ezzel szemben a törökök tényleg őt akarták. És nemcsak akarták, de meg is szerezték.

A Bursaspor egyébként jó csapat török viszonylatban, nemzetközi kupasorozatokban is könnyebben játszhat, mint tehette volna a Herthával, de ezzel végképp elszállt az esélye, hogy a jelenlegi legjobban jegyzett futballistánk valamelyik nagy európai bajnokságban próbálja ki magát. De mondom, nekem az a fura, hogy valaki komolyan hitt abban, hogy esetleg nem így lesz.

Advertisement

Maga Dzsudzsi egyébként így intette rendre a károgókat:

Lehet itt okoskodni, hogy ‘ez visszalépés lenne’ vagy hogy »megint a pénzt választom«, de őszinte leszek: már nem érdekel, ki mit gondol. Egyébként nem is értem, miért kellene szégyellnem, hogy a negyedik vagy ötödik számú török klub hív.

Advertisement

(via Floridai)

Share This Story

Get our newsletter