√ČlŇĎ egyenes ad√°sban mutatkozott be a t√∂r√∂k szurkol√≥knak a Bursaspor legfrissebb szerzem√©nye, aki m√©g tanulja a krokodilj√°r√°st. Mellesleg kinek lett igaza? Nekem, hiszen t√©nyleg nem a Herth√°hoz ment.

Dzsudzs√°k Bal√°zst a klub honlapj√°n lehetett n√©zni, amint egy tolm√°cs seg√≠ts√©g√©vel, angolul v√°laszolt egy riporter k√©rd√©seire. A z√∂ld-feh√©rbe √∂lt√∂z√∂tt Dzsudzsi eg√©sz j√≥l besz√©l angolul (mondjuk √©vekig √≠gy is kommunik√°lt a csapatt√°rsaival, sz√≥val √©rthetŇĎen), √©s rutinosan kit√©rt az olyan k√©rd√©sek elŇĎl is, amik mondjuk √∂ssze akart√°k ugrasztani a csapat jelenlegi pontr√ļg√°s-felelŇĎs√©vel.

A n√©zŇĎket Salam aleikummal k√∂sz√∂ntŇĎ (√©s a fenti vide√≥n √°ltaluk √ľnnepelt) sz√©lsŇĎ a szok√°sos l√≥zungokon k√≠v√ľl elmondta m√©g, hogy

Advertisement

  • tetszik neki a v√°ros, van egy j√≥ bev√°s√°rl√≥k√∂zpont is
  • h√©t g√≥los c√©lt tŇĪz√∂tt ki mag√°nak
  • meglepŇĎd√∂tt, hogy milyen j√≥ meleg van
  • m√©g nem tudja ugyan a krokodilj√°r√°st, ami a klub hagyom√°nyos g√≥l√∂r√∂me, de edz√©seken gyakorolni fogja
  • √©s b√°rmelyik poszton v√°llalja a j√°t√©kot, de tudja mag√°r√≥l, hogy a bal sz√©len a legjobb
  • az Eur√≥pa Lig√°ban indul√°sra jogos√≠t√≥ helyez√©s a minimum a szezon v√©g√©n sz√°m√°ra.

Advertisement

A magyar v√°logatott csapatkapit√°nya ma d√©lut√°n √≠rt al√° a t√∂r√∂k csapathoz, miut√°n szerinte a Herth√°n√°l csak D√°rdai P√°l vezetŇĎedzŇĎ gondolta komolyan a szerzŇĎdtet√©s√©t, ezzel szemben a t√∂r√∂k√∂k t√©nyleg ŇĎt akart√°k. √Čs nemcsak akart√°k, de meg is szerezt√©k.

A Bursaspor egyébként jó csapat török viszonylatban, nemzetközi kupasorozatokban is könnyebben játszhat, mint tehette volna a Herthával, de ezzel végképp elszállt az esélye, hogy a jelenlegi legjobban jegyzett futballistánk valamelyik nagy európai bajnokságban próbálja ki magát. De mondom, nekem az a fura, hogy valaki komolyan hitt abban, hogy esetleg nem így lesz.

Advertisement

Maga Dzsudzsi egyébként így intette rendre a károgókat:

Lehet itt okoskodni, hogy ‚Äėez visszal√©p√©s lenne‚Äô vagy hogy ¬Ľmegint a p√©nzt v√°lasztom¬ę, de ŇĎszinte leszek: m√°r nem √©rdekel, ki mit gondol. Egy√©bk√©nt nem is √©rtem, mi√©rt kellene sz√©gyellnem, hogy a negyedik vagy √∂t√∂dik sz√°m√ļ t√∂r√∂k klub h√≠v.

Advertisement

(via Floridai)