Durvul a kampány: ha sportoló vagy, az állam garantálja, hogy jól élj

Úgy tűnik, a kormány a haszontalan tévés politikai hirdetések helyett azt a megoldást választja, hogy minden társadalmi csoporttal külön megálapodást köt, ami arról szól, hogy az adott csoport Orbán Viktortól fix pénzt kap. Orbán ma a sportolóknak azt üzente, jobb, ha nem politizálnak.

Advertisement

A tanárok és közalkalmazottak után a sportolókkal és edzőkkel írt alá szerződést Orbán arról, hogy a következő években jó sok pénzt kapnak, 2014 és 20 között 315 milliárdot, hiszen olyan fontos a munkájuk az országnak. A különalkuk és az államilag garantált apanázsok rendszere elég ijesztő önmagában is, de a legijesztőbb az volt amivel Orbán a sportolók előtt mondott beszédét zárta. Azt MTI szerint így:

"Szavait azzal zárta, hogy sportot politikai alapon nem lehet szervezni, csakis nemzeti alapon, ezért most sem vizsgálták és a jövőben sem fogják, hogy egy sportolónak, edzőnek vagy sportvezetőnek milyen a pártszimpátiája." Ha tényleg fel sem merülne, hogy ilyesmit vizsgáljanak, akkor ilyesmiről beszélni sem lenne érdemes. Önmagában a tény, hogy Orbán szóba hozta, természetesen burkolt fenyegetés, pontosabban annak a leszögezése, hogy ha akarjuk, megnézhetjük, milyen a szimpátiád. Egy értelmes ember ebből ért. Ne pattogj és akkor kapsz dellát, ezt jelentette Orbán mondata. Tökre várom a különmegállapodást az újságírói életpályamodellről!

Share This Story

Get our newsletter