Durva képek versenye: az éhező Simon Gábor a polgári Rolls Royce ellen

Illustration for article titled Durva képek versenye: az éhező Simon Gábor a polgári Rolls Royce ellen

Azt hittem, nem lesz ikonikusabb fotó a magyar politika életidegenségéről, mint az Éhségmenetben gyalogoló MSZP-s táskás ember, Simon Gábor. Erre bepöfögött a Békemenet Rolls Royce-a.

Advertisement

A legtöbb jól eltalált sajtófotó 1-2 napig érdekes, de elvétve akad egy-egy, ami évek múlva is képes arra, hogy rájuk pillantva egy korszak, egy hangulat vagy egy jelenség megelevenedjen előttünk. 2012-ben úgy tűnt, a "Munkát, kenyeret!" jelszóval elindított szocialista tiltakozó gyalogmenetben demonstráló feketeszámla-tulajdonos Simon képe ilyen lesz. Ma is úgy tűnik.

Advertisement
Illustration for article titled Durva képek versenye: az éhező Simon Gábor a polgári Rolls Royce ellen

De tegnap támadt egy új trónkövetelő, amikor Veress Jenő lekapta a sümegi autós villám-Békemenetben guruló luxusautót. (A sztori az volt, hogy a tapolcai választás miatt aggódó sümegi polgárok állítólag meghívták a CÖF-öt, a békemenetesek pedig meg is jelentek pár tucat kocsival, hogy autós zarándoklatot tartva elmenjenek misére és felvonuljanak. Ha izgat, mi történt az eseményen, olvasd el a 444 jegyzőkönyv részletességű beszámolóját a CÖF-vezetők és Bayer Zsolt beszédeiről.)

Advertisement

A komcsiveszély ellen Rolls Royce-szal tiltakozó polgári kormánycivilek képe igen erős, nekem be is költözött egy időre a fejembe.

Advertisement

Szerinted egy ligában van a simonos fotóval?

Advertisement

(fotó: Népszava, Veress Jenő)

Share This Story

Get our newsletter