A v√°llalati szinergia fantasztikus popkultur√°lis fekete lyukakat k√©pes produk√°lni, itt van p√©ld√°ul ez a vide√≥, ami egyszerre hirdeti a Viva TV egyik mŇĪsorvezetŇĎj√©t, az ŇĎ Mary Popkids nevŇĪ egy√ľttes√©t, k√∂zben megpr√≥b√°lja hitelesen bemutatni a fiatalok √©let√©t, r√°ad√°sul a fele tulajdonk√©ppen besz√©lŇĎ fejes dokumentumfilmes jelenetekbŇĎl √°ll, √©s √©n egyszerŇĪen nem tudom, hogy mi√©rt van ez az eg√©sz. T√©nyleg mint egy fekete lyuk, csak vonz, vonz √©s a v√©g√©n annyira beszippant, hogy spagettiemberk√©nt elpattanok.

This image was lost some time after publication.

A Viva TV nemr√©g kattintotta √°t mag√°t √ļgy, hogy ezent√ļl a vid√©ki klubgyerekekbŇĎl a nagyv√°rosi hipsztereket c√©lozza meg, ennek mondjuk az egyetlen nagy jele az, hogy a log√≥ja kiz√°r√≥lag a p√°r √©ve zen√©s blogokon nagyon n√©pszerŇĪ h√°romsz√∂gekbŇĎl √°ll √∂ssze, k√©t rekl√°mblokk k√∂z√∂tt pedig a bumperek olyan k√©psorokb√≥l √°llnak, amik pr√≥b√°lj√°k visszaadni a szabados hipszter √©let√©rz√©st.

A fŇĎszereplŇĎ egy√©bk√©nt Sany√≥ca, akirŇĎl a Viva TV honlapj√°n annyira kompakt jellemz√©st √≠rtak, hogy nincsenek is szavak r√°:

Nem ejtŇĎernyŇĎzne mikrofonnal, de egy esk√ľvŇĎt sim√°n megzavarna, Sany√≥ca(civilben Sany√≥ca, egy√©bk√©nt a budapesti Mary Popkids underground zenekar tagja), akit humora √©s arcj√°t√©ka miatt a budapesti √©jszak√°ban a magyar Jim Carrey-k√©nt tartanak sz√°mon. Gyerekkora √≥ta csin√°l po√©nb√≥l interj√ļkat saj√°t haszn√°latra, csak hogy l√°ssa, hogy reag√°lnak az emberek. Sz√°m√°ra a munka egyben sz√≥rakoz√°s is. P√°r h√≥napja egy Duggy nevŇĪ fekete mopsz elv√°laszthatatlan cimbor√°ja, aki Sany√≥ca raptorkod√°sait m√©rhetetlen nyugalommal √©s horkol√°ssal nyugt√°zza.

Advertisement

Sany√≥ca a Meg√°ll√≥ mŇĪsorvezetŇĎje √©s a vide√≥ban valami miatt √ļgy szuszog, mintha a bajsz√°ba √ľltett√©k volna a mikrofont.

This image was lost some time after publication.

Advertisement

Segítsetek! Mi ez igazából? Budapest-imázsfilm? Viva TV-reklám? Drága home video Sanyócának? Vagy valami bonyolultabb? Tömbösített reklám? Irtózatos hazugság? Gyíkember-propaganda?

update: √Čn csak a youtube-linket kaptam, √©s a megtekint√©se ut√°n r√∂gt√∂n sokkot is, ez√©rt nem n√©ztem el√©gg√© ut√°na. A vide√≥t a Viacom mutatta be a Kreat√≠v tegnapi konferenci√°j√°n, ami a p√°lyakezdŇĎ diplom√°sokr√≥l sz√≥lt. B√°torfy Attila szavaival: "Horv√°th Lajos elŇĎad√°sa ut√°n a Viacom prezent√°lt egy vide√≥t arr√≥l, hogy szerint√ľk milyenek a mostani fiatal p√°lyakezdŇĎk."