Az állítólag Jobbik-ellenes Facebook-csoport kitette a képet, amin Duró Dóra állítólag meztelenül fürdik a sörben. Pedig ez egy cseh reklámfotó, nem pedig Duró leleplezése.

Én nem hiszem, hogy ha az ország tíz legjobb kampánystratégája egy hétig csak ezen gondolkodna, ki tudnának találni hatékonyabb Jobbik-reklámot Duró Dóra melleinél, legyenek azok igaziak vagy photoshoppoltak. Bevallom, piarista neveltetésem és hosszú ministránsmúltam miatt én alig mertem ránézni a Miért a Jobbik? által kiposztolt képre, amelyikről utána pillanatok alatt derült ki, hogy nem véletlenül nem emlékeztetett DD-ra. Ez a Chodovar nevű cseh sörparadicsom egyik reklámfotója, sok más mellett ott ugyanis sörben is lehet fürdeni. A kép megjelent például az I love sör nevű oldalon, talán onnan szedték a leleplezők, talán nem.

Advertisement

Ha a fotó valódi lenne, akkor a Jobbik messze legemberibb arcát mutatná, amivel tényleg minden normális ember csak azonosulni tudna, úgyhogy nem értem a posztolók szándékait. Hacsak nem duplacsavarról van szó persze. De az az igazság, hogy az életben sajnálatosan ritkák a duplacsavarok.

[Fact checking by eszpee]

Share This Story

Get our newsletter