T√ļl sz√©p volt, hogy l√©tezzen. Beigazol√≥dtak a kommentelŇĎk sejt√©sei, a tegnapi j√°ratt√©rk√©p nem √©lŇĎben k√∂veti a buszokat, villamosokat, metr√≥kat √©s egyebeket, hanem a menetrendbŇĎl sz√°molja ki, hogy ide√°lis esetben hol kellene √°llniuk. Most sz√≥lt errŇĎl a BKK.

A sz√≥ban forg√≥ t√©rk√©pen ugyanis nem a jelenleg tesztel√©s alatt √°ll√≥ Forgalomir√°ny√≠t√≥ √©s UtasT√Āj√©koztat√≥ Rendszer (FUT√ĀR) val√≥s idejŇĪ adatai, hanem a tervezett menetrendi adatok l√°that√≥k. A k√ľl√∂nb√∂zŇĎ menetrendi utaz√°stervezŇĎ alkalmaz√°sok sz√°m√°ra √©vek √≥ta ny√≠lt hozz√°f√©r√©sŇĪv√© tett√ľk a menetrendi adatokat, ebbŇĎl dolgozik t√∂bb applik√°ci√≥, √≠gy pl. a Google utaz√°stervezŇĎje is. Ezeket az adatokat haszn√°lta fel az UtcakeresŇĎ a j√°rmŇĪvek mozg√°s√°t bemutat√≥ alkalmaz√°s√°hoz, de az adatok kiz√°r√≥lag a menetrendi tervadatok, zavar eset√©n (baleset, torl√≥d√°s, stb.) nem a j√°rmŇĪvek val√≥s k√∂zleked√©se l√°that√≥ a rendszerben.

T√°rsas√°gunkat sem a honlap k√©sz√≠tŇĎi, sem pedig a sajt√≥org√°numok nem kerest√©k meg, ez√©rt t√∂rt√©nhetett, hogy az interneten fut√≥tŇĪzk√©nt terjedt el a hamis h√≠r. Fontos tudni, hogy a honlapunkon tal√°lhat√≥ menetrendekben felt√ľntetett indul√°si idŇĎpontok t√°j√©koztat√≥ jellegŇĪek. A v√°rosi k√∂zleked√©s saj√°toss√°gai miatt elŇĎfordulhatnak a menetrendtŇĎl elt√©r√©sek.

Nagyon sajn√°lom.