Dunaújváros lehet a magyar Detroit

Illustration for article titled Dunaújváros lehet a magyar Detroit

Melyik jobb: ha visszavásárolja az állam a Dunai Vasműt vagy ha átengedik egy nagybefektetőnek? Hogyan értesült Cserna Gábor polgármester a nagylétszámú leépítésről? Egyáltalán mekkora kavarások mentek az elmúlt években Dunaújvárosban?

Advertisement

Erről írtak egy jó hosszú, de érdekes cikket a már nálunk is emlegett dunaújvárosi Post.Factory, ami mintha csak erre az elég szomorú alkalomra várt volna, hogy megkezdje a tényfeltárást. Akit valami miatt nem érdekel, hogy az ország egyik legjelentősebb nehézipari üzemét fogják nemsokára kiherélni és odadobni a kutyáknak, még az is olvassa el, mert rávilágít arra, hogy mekkora egymással párhuzamos, de néha egymást keresztező mahinálások mentek az ISD Dunaferrnél.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfői vizitelése első ránézésre hiperkorrekt és némiképp megnyugtató lépés volt a politikai irányítás színterén, egyértelmű üzenettel: már "fentebb" is tudják, hogy akinél a gyár és a kassza kulcsa, az diktál. Ezek után nem lehet kérdés, kinek és hogyan kell lépni, hihettük majdnem egy teljes napig dőrén – egészen addig tartott az örömteli állapot, amíg nem érkeztek hírek a visszavásárlás szándékáról.

Advertisement

Fotó: Németh Zsolt

Share This Story

Get our newsletter