Melyik jobb: ha visszav√°s√°rolja az √°llam a Dunai VasmŇĪt vagy ha √°tengedik egy nagybefektetŇĎnek? Hogyan √©rtes√ľlt Cserna G√°bor polg√°rmester a nagyl√©tsz√°m√ļ le√©p√≠t√©srŇĎl? Egy√°ltal√°n mekkora kavar√°sok mentek az elm√ļlt √©vekben Duna√ļjv√°rosban?

ErrŇĎl √≠rtak egy j√≥ hossz√ļ, de √©rdekes cikket a m√°r n√°lunk is emlegett duna√ļjv√°rosi Post.Factory, ami mintha csak erre az el√©g szomor√ļ alkalomra v√°rt volna, hogy megkezdje a t√©nyfelt√°r√°st. Akit valami miatt nem √©rdekel, hogy az orsz√°g egyik legjelentŇĎsebb neh√©zipari √ľzem√©t fogj√°k nemsok√°ra kiher√©lni √©s odadobni a kuty√°knak, m√©g az is olvassa el, mert r√°vil√°g√≠t arra, hogy mekkora egym√°ssal p√°rhuzamos, de n√©ha egym√°st keresztezŇĎ mahin√°l√°sok mentek az ISD Dunaferrn√©l.

Varga Mih√°ly nemzetgazdas√°gi miniszter h√©tfŇĎi vizitel√©se elsŇĎ r√°n√©z√©sre hiperkorrekt √©s n√©mik√©pp megnyugtat√≥ l√©p√©s volt a politikai ir√°ny√≠t√°s sz√≠nter√©n, egy√©rtelmŇĪ √ľzenettel: m√°r "fentebb" is tudj√°k, hogy akin√©l a gy√°r √©s a kassza kulcsa, az dikt√°l. Ezek ut√°n nem lehet k√©rd√©s, kinek √©s hogyan kell l√©pni, hihett√ľk majdnem egy teljes napig dŇĎr√©n ‚Äď eg√©szen addig tartott az √∂r√∂mteli √°llapot, am√≠g nem √©rkeztek h√≠rek a visszav√°s√°rl√°s sz√°nd√©k√°r√≥l.

Fotó: Németh Zsolt