Bár függetlenként gyűjtötte a cédulákat és került fel a szavazólapra, Oláh Noémi lett a bajnaista mozgalom első kísérleti nyula. A korábbi fideszes önkormányzati képviselő halála miatt kiírt választáson három ellenfele, egy fideszes, egy jobbikos és egy MSZP-s lesz. Bár egy olyan helyi választásból, amit négyszáz egynéhány szavazattal fölényesen lehet megnyerni, az égvilágon semmilyen releváns következtetést nem lehet levonni, ebből is nyilván 73 sajtóközlemény születik majd. 

Oláh régi LMP-s motoros, aki 2010-ben már indult ezért a székért és 100 szavazatot szerzett, ami 8,8 százalék formában már sokkal jobban hangzik. Azért indult most függetlenként, mert amikor be kellett jelentkeznie, még nem alakult meg hivatalosan az LMP-ből kivált Párbeszéd Bajnai Gordonért Magyarországért párt. Az Ezt így hogy blog úgy tudja, hogy a hétvégén jelentik be hivatalosan, hogy a politológia mesterszakos szociológus lányt egy Együtt2014 és a PM támogatja. Bár az MSZP-s hangulatú blogposzt azon is kesereg, hogy miért indít egymás ellen jelöltet az MSZP és Bajnai, a dolog pont hogy logikus. Ennek a választásnak még tényleg nincs semmi tétje, viszont le lehet tesztelni, hogy melyik balos ellenzéki pártot támogatják inkább. Mivel ez Együtt 2014-et némelyik közvélemény-kutatás már majdnem az MSZP szintjére mérte, nyilván őket is izgatja, hogy a márkanév tényleg annyira vonzóvá vált-e. És az igazi választásokon ettől függetlenül úgyis közösen indulnak majd a szocilistákkal, most még lehet álfüggetlenkedni.

(disclaimer: Ha félreérthető lenne, a fotó alatti idézőjeles "független"-cinkelés nem az én művem természetesen, hanem ez a linkelt blogposzt illusztrációja.)

[via fuckyeahmaszop]