Mik√∂zben Cipruson a korm√°ny foggal-k√∂r√∂mmel kapaszkodik az offshore-paradicsomi st√°tusz√°ba, mik√∂zben pr√≥b√°lja mag√°t kih√ļzni egy gazdas√°gi kulim√°szb√≥l, addig az Opten c√©ginform√°ci√≥s szolg√°ltat√°s √∂sszeszedte, hogy melyek azok a magyar c√©gek, amelyek a legerŇĎsebb sz√°lakkal k√∂tŇĎdnek az orsz√°ghoz. √Čn p√©ld√°ul meglepŇĎdtem, hogy ott a Dunaferr, a West End √©s a Bonbonetti is.

Ezt írja a privatbankar.hu:

Az Opten adatai szerint Magyarorsz√°gon jelenleg 4500 v√°llalat tulajdonosi szerkezet√©ben tal√°lunk klasszikus √©rtelemben vett offshore tulajdonosokat, ebbŇĎl Ciprushoz 1500 c√©g k√∂thetŇĎ. Az ut√≥bbi √©vekben folyamatosan cs√∂kkent e v√°llalatok sz√°ma, de l√°tv√°nyos eredm√©nyt nem siker√ľlt el√©rni. Az offshore t√°rsas√°gok alap√≠t√°sa nem √ľtk√∂zik t√∂rv√©nybe, illetve a mag√°nszem√©lyek k√ľlf√∂ldi c√©gben realiz√°lt szem√©lyi j√∂vedelme ugyan√ļgy ad√≥k√∂teles ‚Äď elviekben teh√°t semmi sem indokolja az eff√©le c√©gek felsz√°mol√°s√°t.

Az oldal ugyancsak felh√≠vja arra a figyelm√ľnket, hogy lehet az offshore p√©nzkezel√©s irt√≥zatos nagy sum√°ks√°g, de semmik√©ppen sem illeg√°lis.

Forrás és kép: privatbankar.hu